Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:30 08 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filmul tragediei de la Mangalia! Rechizitoriu după moartea lui Andrei. Detalii știute până azi doar de anchetatori

ro

10 Apr, 2020 00:00 24723 Marime text

Magistrații de la Tribunalul Constanța au stabilit data la care vor analiza legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța întocmit după moartea lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia. Conform datelor puse la dispoziție de portalul instanțelor de judecată, magistrații de la Tribunalul Constanța vor analiza pe data de 19 mai administrarea probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. Între timp, instanța de judecată trebuie să analizeze și măsura preventivă dispusă față de Daniel S., de 15 ani, din Mangalia, acuzat de moartea lui Andrei, și cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice. În prezent, inculpatul se află în sare de arest la domiciliu.


Pe scurt, în rechizitoriul întocmit, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au reținut în sarcina inculpatului de 15 ani că, la data de 01 februarie, orele 13.30, în timp ce se afla pe bulevardul1 Decembrie din municipiul Mangalia, pe fondul unei stări tensionate preexistente, i-a aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate minore, de 13 ani, cu pumnii și picioarele, producându-i leziuni care i-au provocat în final decesul, iar agresiunea a stârnit revolta persoanelor prezente, care au intervenit de îndată pentru prinderea autorului agresiunii, acordarea primului ajutor și sesizarea organelor de poliție.


Detaliat, în actul de sesizare a instanței, procurorii arată că, la data de 01 februarie 2020, la ora 15.00, organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Constanța au fost sesizate prin serviciul 112 că o persoană se află căzută pe strada 1 Decembrie 1918 din Mangalia.


Un echipaj al poliției s-a deplasat la fața locului unde au identifica o persoană de sex masculin, în persoana victimei, Andrei, întinsă pe jos în timp ce o altă persoană îi făcea un masaj cardiac. La locul în care se afla căzut Andrei a sosit un echipaj medical care a preluat victima și transportat-o la spital în Mangalia și în final a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.


Tot la fața locului a fost identificat și Daniel, de 15 ani, care a declarat organelor de poliție că el a lovit victima, pe fondul unor discuții. În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că între inculpatul minor și persoana vătămată minoră a exista o stare tensionată preexistentă ce a pornit inițial de la o fată.


În rechizitoriu se mai arată că cei doi au purtat discuții telefonice, și, anterior datei de 01 februarie, au existat mesaje de provocare fără însă a se petrece vreun eveniment concret.


La data de 01 februarie, inculpatul a mers la mers la sala de forță, împreună
cu doi prieteni, unde au stat aproximativ 20 de minute.


Anchetatorii mai arată că pentru a lămuri situația tensionată, inculpatul, care
fusese la sala de forță, s-ar fi deplasat împreună cu prietenii săi prin
Mangalia pentru a-l identifica pe Andrei.


În jurul orelor 13.30, în timp ce se aflau pe bulevardul 1 Decembrie din Mangalia, în dreptul Băncii Comerciale Române, inculpatul l-a observat pe Andrei, care sosise dintr-o excursie, și a traversat strada către acesta.


Procurorii mai susțin că ancheta lor că victima s-a întors și l-a văzut pe inculpat îndreptându-se spre el, însă contrar spuselor inculpatului, nu ar fi luat poziție de bătaie.


Mai mult chiar, în urma vizualizării imaginilor video surprinde de camerele
de supraveghere din zonă, rezultă, conform rechizitoriului, că victima era chiar
relaxată, fără a se aștepta ca între cei doi să existe vreun episod de violență fizică,
ceea ce duce la concluzia că Andrei ar fi fost luat prin surprindere de
loviturile primite.


Inculpatul i-ar fi aplicat victimei lovituri puternice cu pumnii ceea ce a făcut
victima să se dezechilibreze și să cadă. În cădere, inculpatul ar fi continuat să-l
lovească cu pumnii și picioare, până când a rămas inconștientă la pământ.


Imediat persoanele prezente în zonă au intervenit inclusiv pentru acordarea
primului ajutor victimei și au anunțat telefonic organele de poliție care s-au
deplasat de urgență la fața locului unde l-au identificat și pe agresor.


Victima a fost dusă la spital. Ulterior, la data de 12 martie a intervenit decesul minorului.


Reamintim că Judecătoria Mangalia a admis, pe data de 2 februarie, cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia și a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu față de băiatul de 15 ani, pe o durată de 30 de zile, de la data de 02.02.2020 până la data de 02.03.2020 inclusiv.

Ulterior, dosarul a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.


La data de 13 februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor, din infracțiunile de vătămare corporală și tulburarea ordinea și tulburarea ordinii și liniștii publice, în infracțiunile de tentativă la omor și tulburarea ordinii și liniștii publice și au formulat cerere de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv, față de inculpat.

La data de 17 februarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis cererea procurorului și a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv față de inculpatul minor, pe o perioadă de 30 de zile.

Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată de inculpatul minor la Curtea de Apel Constanța, instanță care a respins cererea procurorilor de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv. Decizia Curții de Apel Constanța a fost definitivă.


Citește și

Ședință secretă la Tribunalul Constanța în cazul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia

Dosarul morții tânărului din Mangalia a ajuns la Tribunalul Constanța. Ce urmează să decidă judecătorii
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii