Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:02 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistrați în stand by Ce se întâmplă cu concursul pentru funcțiile de inspectori judiciari

ro

22 Jun, 2020 00:00 1891 Marime text
  • Pe 15 iunie, au fost anunțate programările pentru interviul ce urma să fie susținut în week-end.
  • Pe 17 iunie, concursul a fost suspendat pe durata stării de alertă.
  • Printre candidați se numără Adina Florea, dar și fostul șef al DIICOT, Oliver Felix Bănilă.
În week-end-ul care tocmai s-a încheiat ar fi urmat să aibă loc interviurile susținute de magistrații care își doresc să devină inspectori judiciari.
Stabilite și programate încă din data de 15 iunie, interviurile nu au mai avut loc, iar aceasta pentru că, la scurtă vreme de la publicarea listei programărilor pentru interviuri, a apărut un ordin al inspectorului șef al Inspecției Judiciare, prin care concursul era suspendat, pe toată durata stării de alertă.
Printre candidați se află doi procurori constănțeni ai Secției Speciale, respectiv magistratul Adina Florea și procurorul Silviu Ciocoiu. Ambii fuseseră programați să susțină interviul sâmbata trecută.
 

Programați și amânați

Pe 15 iunie, Comisia de Organizare a concursului pentru posturile de inspectori judiciari anunța că „proba constând în susținerea interviului va avea loc în datele de 20 și 21 iunie 2020, la sediul Inspecției Judiciare“. Se mai arăta în anunț că „în vederea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19, accesul în sediul Inspecției Judiciare va fi permis numai candidatului planificat“.

Astfel, potrivit programării, magistrații constănțeni Adina Florea și Silviu Ciocoiu urmau să susțină interviul pe data de 20 iunie, Silviu Ciocoiu urmând să se prezinte la probă în intervalul 15.00-15.30, iar Adina Florea de la 16.30 la 17.00.

Totuși, interviul nu a mai fost susținut de către niciunul dintre candidați.
Pe data de 17 iunie a fost publicat anunțul potrivit căruia „prin Ordinul nr. 75/17.06.2020 emis de inspectorul-șef al Inspecției Judiciare, pe durata stării de alertă, declarată prin Hotărârea Guvernului nr. 349/2020 și prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020, concursul pentru numirea în funcție a inspectorilor judiciari, aprobat prin Ordinul inspectorului-șef al Inspecției Judiciare nr. 6/2020 se suspendă“.

În aceste condiții, concursul urmează să se reia după încheierea stării de urgență.
Printre candidații înscriși pentru cele nouă posturi vacante din cadrul Direcției de Inspecție Judiciară pentru Procurori se numără şi magistratul Oana Andrea Schmidt Hăineală, fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, fost şef al Corpului de Control al Ministerului Justiţiei şi fost adjunct delegat al Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – DIICOT.
 

Candidații

Totodată, şi fostul şef al DIICOT, magistratul Oliver Felix Bănilă, îşi doreşte să devină inspector judiciar în cadrul Direcţiei pentru procurori. Ceilalți candidați pentru posturile de la Direcţia Inspecţiei Judiciare pentru Procurori sunt Bogdan Codreanu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Otilia Iolanda Elena Isac, din Parchetul Judecătoriei Oraviţa, magistrat cu grad de parchet de pe lângă Tribunal, Adrian Ștefan Majeri, procuror al Parchetului Tribunalului Bucureşti, dar şi Mihaela Munteanu, din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău.
Lista continuă cu procurorii Tiberiu Mihail Niţu, din cadrul Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, Ligia Carmen Oprea, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, Adriana Claudia Pampu Romanescu, de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti (Inspecţia judiciară), Lucian Sorin Stănescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi magistratul Ioana Ursache, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

La Direcţia de Inspecţie pentru Judecători au fost scoase la concurs şase posturi, pentru care s-au înscris 12 judecători. Din cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi-au depus candidaturile magistraţii Doina Anghel, Andra Monica Asănică, Ștefan Ciprian Cmeciu, Veronica Dumitrache, dar şi judecătoarea Nicoleta Ioana Constantin (Inspecţia judiciară). De la Tribunalul Bucureşti s-au înscris în concurs judecătoarele Carmen Cosma şi Claudia Florina Prilogan, iar restul candidaţilor admişi în această etapă sunt magistraţii Ioan Gârbuleţ, de la Curtea de Apel Târgu Mureş, Paul Daniel Moglan, de la Tribunalul Bacău, Mihaela Simona Muşat, de la Tribunalul Ialomiţa, Florentin Teişanu, din cadrul Curţii de Apel Ploieşti şi, respectiv, judecătorul Neculai Topliceanu, de la Tribunalul Neamţ.


Citește și:

Oficial:
Magistratul constănțean Adina Florea, de la SIIJ, vrea să devină inspector judiciar. Cine s-a mai înscris în concurs
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii