Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie, la Tribunalul Constanţa. Are avocat din oficiu. Cine este (galerie foto+video+document)

ro

20 Mar, 2017 09:06 8457 Marime text
În această dimineaţă, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, s-a prezentat la Tribunalul Constanţa.

Arhiepiscopul Tomisului a fost deferit Justiţiei de DNA Constanţa pe data de 3 februarie. Pe data de 9 februarie, judecătorul Cristian Deliorga, din Curtea de Apel Constanţa, învestit cu soluţionarea cauzei, a decis menţinerea lui Teodosie sub control judiciar. Nemulţumit de decizia magistratului, arhiepiscopul Tomisului a atacat hotărârea Curţii de Apel Constanţa la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Contestaţia Înaltpreasfinţitului Teodosie a fost trimisă spre soluţionare  judecătoarei Francisca Vasile, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Pe data de 15 februarie, magistratul de la Curtea Supremă a decis ca Teodosie Petrescu să rămână sub control judiciar, hotărârea fiind una definitivă.

 
Judecătorul Cristian Deliorga, din Curtea de Apel Constanţa, a stabilit pentru astăzi cel de-al doilea termen în dosar, respectiv 20 martie, dată la care instanţa va lua în discuţie eventualele excepţii/cereri formulate de părţile din prezentul dosar. Totodată, instanţa ar putea dispune începerea judecăţii cauzei sau chiar trimiterea cauzei la DNA pentru refacerea/completarea urmăririi penale. Oricare va fi decizia Curţii de Apel Constanţa, aceasta va putea fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

De menţionat că ÎPS Teodosie are avocat din oficiu: Laurenţiu Iulian Dumitraşcu.

Nu este singurul cu avocat din oficiu:
  • Stere Beca – avocat oficiu Silviu – Dragoş Roşu;
  • Bogdan – Petrişor Malaxa – avocat oficiu Voicu (Lupu) Alina;
  • Gheorghe Nadoleanu – avocat oficiu Melis Emin;
  • Aurelian Ştefan – avocat oficiu Ionuţ Cazan.
UPDATE 1, ora 9.36

ÎPS Teodosie a cerut revocarea controlului judiciar. Pronunţarea va avea loc la data de 4 aprilie. De asemenea, pe 20 aprilie, va avea loc pronunţarea pe legalitatea rechizitoriului.
 

Citeşte şi



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii