Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Final de proces în cazul tinerei, de 15 ani, agresată sexual în curtea unui liceu din Constanța! Când se va pronunța instanța

ro

18 Dec, 2022 16:27 1016 Marime text


Judecătoria Constanța a finalizat cercetarea specifică în dosarul în care trei băieți, minori, din oraș, sunt acuzați că ar fi agresat sexual o fată, de 15 ani, în curtea unui liceu din Constanța!

Instanța se va pronunța în cauză la jumătatea lunii viitoare. 

Oricare va fi decizia Judecătoriei Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța. 

Recent, instanța a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar, dispusă faţă de inculpați.

Cei trei copii sunt acuzați că în luna octombrie 2021, în timp ce persoana vătămată, în vârstă de 15 ani, se afla în curtea unui liceu tehnologic, prin constrângere fizică, au dus persoana vătămată într-un loc retras, unde au atins-o pe aceasta în zona sânilor, a fundului și a organelor genitale.
 
De precizat că în cauză, prin ordonanţa organelor de cercetare penală, cei trei copii au fost reținuți pentru 24 de ore, iar prin ordonanța procurorului de caz s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de cei trei inculpați.

Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă din cursul procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

Pentru a proteja identitățile și intimitatea părților implicate în acest dosar, nu vom publica numele reale ale persoanelor vizate și nici alte date care ar putea conduce la identificarea acestora.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii