Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:13 20 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial! Azi a fost decisă libertatea lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța

ro

11 Jun, 2020 20:38 4381 Marime text
  •  Decizia Judecătoriei Medgidia poate fi contestată.
  • Ioan Albu este acuzat de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
Judecătoria Medgidia a constatat azi legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu luată faţă de Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța! Tot azi, instanța a respins cererea de revocare a măsurii arestului la domiciliu formulată de apărătorul ales al fost prefect al județului Constanța, ca neîntemeiată.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă.
 
Minuta judecătorilor
 
„În baza art.348 C.proc.pen. rap. la art.207 C.proc.pen., Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul A I și prelungită prin încheierea nr.8/13.03.2020 a Judecătoriei Medgdia. Menține măsura arestului la domiciliu față de inculpatul A I până la o nouă verificare, potrivit art.207 C.proc.pen. Respinge cererea de revocare a măsurii arestului la domiciliu formulată de apărătorul ales al inculpatului, ca neîntemeiată. În baza art.221 alin.(4) C.proc.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art.221 alin.(6) C.proc.pen., respinge solicitarea de părăsire a domiciliului de către inculpat în vederea deplasării la locul de muncă, ca neîntemeiată. În baza art.275 alin.(3) C.proc.pen. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în cameră de consiliu azi, 11.06.2020“.
 
Pe data de 1 aprilie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus trimiterea în judecată a lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, acuzat de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Date din anchetă
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii din Medgidia arată că, la data de 16 februarie, în jurul orei 19:15, Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, a condus pe drumurile publice având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (respectiv 2,45 g/l alcool pur în sânge la prima probă, ora 21.15, respectiv 2,20 g/l alcool pur în sânge la a doua, recoltată la ora 22.15), autoturismul marca Range Rover cu nr. de înmatriculare CT (...) pe DN3. În timp ce circula dinspre localitatea Ciocârlia de Sus către comuna Cobadin, la km. 231+600 m, fostul prefect a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot cu nr. de înmatriculare CT (...), care circula regulamentar din sens opus și care era condus de numitul Tudor Aurel, în urma accidentului rutier rezultând moartea numitului Tudor Aurel.
 
Conform magistraților, în autoturismul marca Range Rover au fost găsite pe podeaua stângă spate un dop de plută și pe podeaua dreapta spate o sticlă de 0,75 l cu etichetă de Viișoara Cuvée Ioan, desfăcută, fără lichid. De asemenea, în actele oamenilor legii se mai arată că pe tapițerie (plafon, scaune) au fost identificate pete de lichid roșcat cu miros de vin.

 
După accident, Ioan Albu a fost internat în spital, ca urmare a rănilor suferite.
 
Pe data de 21 februarie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au solicitat Judecătoriei Medgidia arestarea preventivă a lui Ioan Albu, însă cererea a fost respinsă, prin decizia 3/2020 din data de 21 februarie, de Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia. Acesta a dispus ca fostul prefect să fie plasat în stare de arest la domiciliu.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată la Tribunalul Constanța de către procurori, la data de 21 februarie. Pe data de 25 februarie, judecătoarele Monica Laura Tănase și Marinela Mitan, din Tribunalul Constanța, au menținut hotărârea judecătorului Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia. Pe cale de consecință, propunerea Parchetului Judecătoriei Medgidia de arestare preventivă a fostului prefect Ioan Albu a fost respinsă definitiv. Drept urmare, inculpatul Ioan Albu a rămas în stare de arest la domiciliu.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii