Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:44 18 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recuperarea daunelor după accidentul provocat de Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța. Judecata amânată

ro

16 Sep, 2021 00:00 1265 Marime text
 
  • În luna noiembrie 2020, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța (Valentina Boboc și Georgiana Tudor Anghel) au decis condamnarea definitivă a lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
Miercuri, 15 septembrie 2021, la Tribunalul Constanța, a avut al doilea termen în dosarul în care Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, a fost dat în judecată de firma de asigurări Generali Romania Asigurare Reasigurare SA.
 
Porocesul a fost amânat pentru luna viitoare, pentru administrare probe.
 
Firma de asigurări dorește recuperarea daunelor morale dispuse de judecătorii Curții de Apel Constanța prin decizia de condamnare definitivă a lui Ioan Albu.
 
Până în prezent au fost acordate trei termene de judecată.
 
În luna noiembrie 2020, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța (Valentina Boboc și Georgiana Tudor Anghel) au decis condamnarea definitivă a lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
Totodată, prin decizia de condamnare, Curtea de Apel a majorat cuantumul daunelor morale la care a fost obligată partea responsabilă civilmente Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A., către părţile civile (...) (fraţi ai victimei) la câte 20.000 euro (echivalent lei la cursul BNR de la momentul plăţii efective), cu titlul de daune morale, la care se adăugă dobânda legală calculată de la data prezentei decizii şi până la data plăţii integrale şi efective a sumelor datorate, sume ce urmează a fi actualizate în raport de rata inflaţiei.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii din Medgidia arată că, la data de 16 februarie, în jurul orei 19:15, Ioan Albu a condus pe drumurile publice având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (respectiv 2,45 g/l alcool pur în sânge la prima probă, ora 21.15, respectiv 2,20 g/l alcool pur în sânge la a doua, recoltată la ora 22.15), autoturismul marca Range Rover cu nr. de înmatriculare CT (...) pe DN3.
 
În timp ce circula dinspre localitatea Ciocârlia de Sus către comuna Cobadin, la km. 231+600 m, fostul prefect a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot cu nr. de înmatriculare CT (...), care circula regulamentar din sens opus și care era condus de numitul T.A., în urma accidentului rutier rezultând moartea numitului Tudor Aurel.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Accident transmis live pe Facebook
S-a motivat cea mai mare condamnare pentru ucidere din culpă aplicată vreodată în Dobrogea!

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii