Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Retrocedărilor – recuperarea terenurilor! Judecătorii din București amână procesul

ro

27 Sep, 2023 17:00 1316 Marime text
  • Este vorba despre dosarul cu indicativul 25579/3/2020, deschis de UAT Municipiul Constanța pentru recuperarea a aproape 50 de terenuri vizate de sentința definitivă din Dosarul Retrocedărilor.
Procesul care vizează recuperarea terenurilor din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a fost amânat de magistrații Tribunalului București, care au constatat că nu s-a îndeplinit procedura de citare cu toate părțile din proces.
 
În aceste condiții, noua înfățișare a fost stabilită de judecători la data de 26 octombrie 2023, de la ora 13.00.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 25579/3/2020, deschis de UAT Municipiul Constanța pentru recuperarea a aproape 50 de terenuri vizate de sentința definitivă din Dosarul Retrocedărilor.
 
În cauză, zece persoane sunt chemate în judecată de municipalitate în legătură cu actele pentru terenuri, fiind vorba despre protagoniști ai Dosarului Retrocedărilor sau persoane aproapiate acestora.
 
Astfel, pârâți sunt Georgică Giurgiucanu (condamnat în Dosarul Retrocedărilor), Oana Cucurezeanu (fostă Giurgiucanu), Mihai Camboianu (condamnat în Dosarul Retrocedărilor), Cristian Borcea (condamnat în Dosarul Retrocedărilor), Mihaela Mariana Borcea, Emil Dragoș Săvulescu (condamnat în Dosarul Retrocedărilor), Rodica Cristina Ghionea (fostă Săvulescu), Geta Săvulescu, Virgil Călina și Habitat și Ambient SA (vizată de Dosarul Retrocedărilor).
 
În această vară, Tribunalul București a respins excepția lipsei calității procesualer pasive invocate în cauză de Cristi Borcea, Mihaela Mariana Borcea și Virgil Călina și a decis ca aceștia să rămână părți în proces.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, potrivit Biroului de presă al Primăriei Constanța, în dosar se solicită constatarea nulității absolute privind tranzacțiile ce vizează 49 de terenuri, solicitarea fiind formulată în baza Deciziei penale 32/2019, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, sentința definitivă din Dosarul Retrocedărilor.
 
În proces, Municipiului Constanța a depus la dosarul cauzei „tabel centralizator cu fiecare dintre cele 49 de terenuri ce fac obiectul acţiunii, cu referire în concret la înscrisurile ce dovedesc calitatea de proprietar“.
 
Judecătorii din Capitală au spus că „centralizatorul cuprinde informaţii cu privire la apartenenţa terenurilor la domeniu public sau privat al unităţii administrativ teritoriale, fiind indicate actele administrative prin care terenurile au fost inventariate şi identificate“.
 
Avocații primăriei au arătat în proces că municipalității „i s-a pus în vedere printr-o decizie penală definitivă să facă demersuri“.
 
Oricare va fi decizia pe care Tribunalul București în cauză, la finele procesului, ea va putea fi atacată la instanța de control, respectiv Curtea de Apel București.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro, Portalul Instanațelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Motivarea unei victorii de răsunet!
Tribunalul Constanța - terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, nu putea fi vândut, căci este plajă! (DOCUMENT)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii