Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:12 22 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanța se opune ca Adrian Gâmbuțeanu, fost director în CJC, să fie eliberat condiționat!

ro

14 May, 2021 00:00 828 Marime text
  • Adrian George Gâmbuțeanu a fost condamnat definitiv, în iulie 2019, la o pedeapsă de trei ani de închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată, în dosarul directorilor din CJC.

DNA Constanța a contestat decizia Judecătoriei Medgidia prin intermediul căreia a decis eliberarea condiționată a lui Adrian George Gâmbuțeanu, fostul director general al Regiei Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (R.A.J.D.P.) Constanța, instituție subordonată Consiliului Județean Constanța.

Contestația DNA va fi analizată de judecătorii de la Tribunalul Constanța.


Trei ani de închisoare în dosarul directorilor din CJC

Adrian George Gâmbuțeanu a fost condamnat definitiv, prin decizia penală nr. 239 din 11.07.2019 a Înaltei Curte de Casație și Justiție, la o pedeapsă de trei ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată, în dosarul directorilor din CJC.

Tot în acest dosar, Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost condamnat la zece ani de închisoare, pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.


În decembrie 2020, DNA Constanța l-a trimis în judecată de Adrian George Gâmbuțeanu într-un alt dosar penal, cauză în care a fost calculat un prejudiciu, potrivit DNA, de peste 12 milioane euro.


În prezenta cauză, Gâmbuțeanu este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, dar și de luare de mită în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut printre altele că „inculpatul Gâmbuțeanu Adrian George, în calitatea menționată mai sus, „ar fi pretins de la 11 prestatori de servicii care colaborau cu Regia, direct sau prin intermediari, să facă donații/sponsorizări către filiala județeană a partidului din care făcea parte sau plăți către două societăți comerciale„.

„Reprezentanții celor două societăți făceau parte din cercul relațional al conducerii partidului din care făcea parte și inculpatul, fiind furnizori de materiale publicitare pentru campaniile electorale. În situația în care cei 11 oamenii de afaceri ar fi refuzat plata acelor sume de bani, inculpatul ar fi dispus să nu le mai fie achitate facturile ce aveau ca obiect serviciile prestate în beneficiul Regiei. Suma totală pretinsă de inculpat și plătită de furnizori în modalitățile mai sus ar fi în cuantum de 386.000 lei (128.000 lei donații/sponsorizări către partid, 102.000 lei plăți către una dintre societăți și 156.000 lei plăți către cealaltă). Faptele descrise ar fi fost săvârșite în perioada iunie 2011 - iunie 2013“, potrivit DNA.

Dosarul a fost repartizat spre soluționare în mod aleatoriu completului de judecată prezidat de Marinela Mitan, judecător al Secției Penale din Tribunalul Constanța.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Oficial!
Marian Vanghelie condamnat! A luat 11 ani și opt luni de închisoare cu executare

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii