Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marinela Mitan, unul dintre cei mai cunoscuți judecători de la Tribunalul Constanța, iese la pensie

ro

26 Nov, 2023 14:39 985 Marime text



Secţia pentru Judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii va analiza în ședința de marți, 28 noiembrie 2023, propunerea privind eliberarea din funcție prin pensionare a Marinelei Mitan, judecător la Tribunalul Constanța.
 
Printre cauzele judecate de Marinela Mitan se numără, potrivit datelor noastre, dosarul lui Adrian George Gâmbuțeanu, fostul director general al Regiei Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (R.A.J.D.P.) Constanța, trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanța.
 
Recent, Marinela Mitan a decis achitarea lui Adrian George Gâmbuțeanu pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de abuz în serviciu (3 acte materiale), întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală. În continuare, instanța a încetat procesul penal pornit împotriva lui Adrian George Gâmbuțeanu, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (11 acte materiale), ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.
 
Tribunalul a lăsat nesoluţionată acţiunea civilă formulată de Regia Județeană de Drumuri și Poduri Constanța și a dispus confiscarea de la inculpat a unei sume de bani, aceasta fiind anonimizată de instanță în cuprinsul minutei.
 
Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
De asemenea, în trecut magistratul a avut în atenție dosarul privind herghelia Mangalia și lacul Corbu, cauză în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, a fost deferit justiției de procurorii DNA, dosarul denumit generic „Păgubiţii Vectra“, cauză în care aproape 200 de persoane ar fi fost induse în eroare de către dezvoltatori imobiliari care s-ar fi angajat să construiască apartamente în 16 vile situate în municipiul Constanţa, cazul crimei din stația de autobuz de la Delfinariu, dar și dosarul tânărului care l-a scuipat pe Traian Băsescu în Portul Constanţa.

Foto cu rol ilustrativ. 

 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Corina Eugenia Jianu, președintele Secției a II-a civile din Tribunalul Constanța, se pensionează!
 
Gabriel Mustaţă, transferat la Curtea de Apel Constanța
Niţeanu Voichiţa Mihaela este noul judecător al dosarului privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu. Noul termen, februarie 2024


 
Fost candidat la alegerile prezidenţiale!
Tribunalul București amână pentru la anul dosarul lui Alexandru Cumpănașu, trimis în judecată de DNA Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii