Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia nu este definitivă IPJ Constanţa, obligat să achite o mică avere unui fost poliţist condamnat definitiv pentru abuz în serviciu

ro

12 Aug, 2019 00:00 13033 Marime text
Judecătorii Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanţa au dispus obligarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa să achite unui fost poliţist aproximativ 6.000 de lei, cu titlul de spor pentru muncă prestată în condiţii deosebite şi spor de noapte, sume calculate pentru perioada 2009 - 2014. Decizia Tribunalului Constanţa a fost contestată de IPJ la Curtea de Apel Constanţa. Următorul termen a fost stabilit pentru începutul lunii noiembrie.
 
Mai precizăm că poliţistul în cauză a lucrat în IPJ Constanţa până la finele anului 2014, când a fost condamnat definitiv de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă continuată, dar şi de reţinere sau distrugere de înscrisuri, în formă continuată. Actele au fost descoperite de anchetatori cu ocazia percheziţiilor efectuate în celebrul dosar denumit generic „Mita de la Rutieră“.
 
Revenind la dosarul aflat pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanţa, prin cererea înregistrată, fostul poliţist a solicitat: 1) obligarea IPJ Constanţa la acordarea sporului pentru condiţii grele de muncă (sporul de radiaţii) de la data punerii la dispoziţie 01.07.2009 şi până la data încetării raporturilor de muncă cu IPJ Constanţa, 13.10.2014, 2) obligarea pârâtului la acordarea sporului de noapte de la data punerii la dispoziţie şi până la data încetării raporturilor de muncă cu IPJ Constanţa, perioada (…), 3) obligarea pârâtului la acordarea contravalorii în bani a zilelor de concediu de odihnă suplimentar în perioada (…) pentru prestarea muncii în condiţii periculoase, 4) obligarea IPJ Constanţa la plata cheltuielilor de judecată.
 
„În fapt, se arată că reclamantul a avut calitatea de agent de poliţie fiind angajat în cadrul IPJ Constanţa din anul (…) iar din (…) a fost transferat la Biroul Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Rutier Constanţa, a fost pus la dispoziţie la data de (…) 2009 ca urmare a începerii urmăririi penale împotriva sa în dosar penal nr. (…)2009, iar cauza a fost soluţionată definitiv la data de (…) 2014, când i-au încetat şi raporturile de muncă cu IPJ Constanţa. Deşi a fost pus la dispoziţie, a îndeplinit aceleaşi atribuţii de serviciu ca agent rutier ca înainte, a lucrat cu staţii de emise-recepţie, a lucrat în ture de noapte şi nu a beneficiat de concediu de odihnă suplimentar“, se mai arată în acţiunea fostului poliţist.
 
În replică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a solicitat respingerea acţiunii întrucât excedează cadrul legal.
 
Analizând documentele depuse la dosarul cauzei, judecătorii Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanţa au admis în parte acţiunea şi au decis obligarea pârâtului Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa la plata sumei de 5.412,50 lei spor pentru muncă prestată în condiţii deosebite şi la plata sumei de 873 lei spor de noapte, sume calculate pentru perioada (…)2009-(…)2014. Totodată, instanţa a respins capătul de cerere privind acordarea indemnizaţiei pentru concediu de odihnă suplimentar. Decizia Tribunalului Constanţa a fost contestată de IPJ la Curtea de Apel Constanţa. Următorul termen a fost stabilit pentru începutul lunii noiembrie.
 
Aşa cum precizam şi mai sus, fostul poliţist a lucrat în IPJ Constanţa până la finele anului 2014, când a fost condamnat definitiv de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată, dar şi de reţinere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată.
 
Cel în cauză a fost trimis în judecată aproape de finele lunii ianuarie 2011, fiind acuzat că, în calitate de şef de post, nu ar fi înregistrat mai multe plângeri, documente care au fost descoperite la el acasă.
 
Sursa text: rolii.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii