Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel a decis Municipiul Constanța, bun de plată! Continuă executarea silită!

ro

10 Dec, 2021 00:00 2236 Marime text

 
  • Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Constanța, în completul C1 Fond al Secției a II-a Civile, de contencios administrativ și fiscal a instanței, prezidat de magistratul Francisc Nemeth.
  • În cazul în care se va declara recurs, dosarul va ajunge pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care vor avea de spus ultimul cuvânt în cauză.
  • Este vorba despre dosarul 433/36/2021, în care părți sunt Municipiul Constanța prin Primar, în calitate de reclamant și, respectiv, Administrația Fondului pentru Mediu – Direcția Generală de Administrare Fiscală – Direcția Evidență și Colectare, în calitate de pârât.
 
Magistrații Curții de Apel Constanța au decis: Municipiul Constanța prin Primar este bun de plată, la Administrația Fondului pentru Mediu! Suma se ridică la peste 14 milioane de lei, iar procedura de executare silită demarată împotriva municipiului nu se va suspenda!
 
Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Constanța, în completul C1 Fond al Secției a II-a Civile, de contencios administrativ și fiscal a instanței, prezidat de magistratul Francisc Nemeth.
 
Împotriva hotărârii se poate declara însă recurs, termenul fiind de 15 zile de la comunicare, pentru soluția pe fondul cauzei (cererea de anulare a actelor ce au dus la executarea silită) și, respectiv, de cinci zile de la comunicare, pentru soluția privind suspendarea executării silite.
 
În cazul în care se va declara recurs, dosarul va ajunge pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care vor avea de spus ultimul cuvânt în cauză.
 
Este vorba despre dosarul 433/36/2021, în care părți sunt Municipiul Constanța prin Primar, în calitate de reclamant și, respectiv, Administrația Fondului pentru Mediu – Direcția Generală de Administrare Fiscală – Direcția Evidență și Colectare, în calitate de pârât.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de „anulare act administrativ Suspendare executare act administrativ“.
 
Pentru ce sumă s-a dispus executarea silită
 
Așa cum arătam și în edițiile anterioare, acest dosar a dus la suspendarea cazului 16569/212/2021 al Judecătoriei Constanța, în care Municipiul Constanța prin Primar a obținut, până acum, suspendarea executării silite.
 
Suma care stă la baza executării silite este de 14.126.680 de lei, iar executarea silită a fost demarată de Direcția Generală de Administrare Fiscală – Direcția Evidență și Colectare din cadrul Administrației Fondului pentru Mediu.
 
Amintim, de asemenea, că, prin încheierea pronunțată la data de 14 noiembrie 2021, Judecătoria Constanța a decis în acest dosar să admită cererea de suspendare a executării silite și a dispus suspendarea executării demarate în dosarul de executare nr. 1693/2021 până la soluționarea contestației de executare.
 
Totodată, instanța a dispus și suspendarea dosarului 16569/212/2021 până la soluționarea definitivă a dosarului 433/36/2021, aflat pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
Încheierea a fost atacată în apel de reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu, așa încât acum dosarul 16569/212/2021/a1 a ajuns pe rolul Secției I Civile a Tribunalului Constanța.
 
Apelul se va judeca la data de 16 decembrie 2021, cazul fiind în atenția completului Apel civil 8, format din magistrații Felicia Ivan și Ionela Daniela Faur.
 
În ce privește obiectul dosarului, reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Constanța au precizat, pentru ZIUA de Constanța, că în cauză s-a solicitat suspendarea executării silite demarate împotriva Municipiului Constanța, până la soluționarea definitivă a contestației la executare.
 
De asemenea, avocații primăriei au mai cerut „anularea executării silite demarate de DGAF în dosarul de executare nr. 1693/2021 («Dosarul de Executare»)“, precum, și „anularea titlului executoriu nr. 1693/35335/25.05.2021 și a somației de executare nr. 35336/25.05.2021, precum și a oricăror acte de executare silită anterioare sau ulterioare, necomunicate până la data prezentei contestații la executare“.
 
Nu în ultimul rând, s-a solicitat obligarea DGAF la plata cheltuielilor de judecată.
 
„Împotriva Municipiului Constanța a fost demarată o executare silită în vederea recuperării sumei de 14.126.680 lei, aceasta făcând obiectul Dosarului de Executare“, au explicat, pentru ZIUA de Constanța, reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Constanța.
 
În cazul în care se va declara recurs, dosarul va ajunge pe masa judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
O cunoscută firmă din „epoca Mazăre” și-a schimbat numele. Colac peste pupăză, este și executată silit de bancă
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii