Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:16 27 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O cunoscută firmă din „epoca Mazăre” și-a schimbat numele. Colac peste pupăză, este și executată silit de bancă

ro

28 Oct, 2021 00:00 2075 Marime text
  • New Home Construct SRL a devenit Building Project&Plans SRL
  • Banca Transilvania încearcă să recupereze o datorie de peste 9 milioane de lei de la firma constănțeană
  • Astfel, un teren din zona Summerland este executat de către un executor judecătoresc
  • Prețul de vânzare pornește de la 75% din valoarea imobilului
 
 
New Home Construct, firmă al cărei nume se leagă de cel al fostului primar, Radu Mazăre, prin prisma Dosarului Retrocedarilor, s-a rebotezat.
 
Cu un nou nume, schimbat recent, decizia nefiind încă publică pe portalul Monitorului Oficial, dar modificat în bazele Registrului Comerțului, societatea cu acționariat majoritar cipriot a trecut tot recent din societate pe acțiuni în societate cu răspundere limitată.
 
Noua denumire a New Home Construct SA este Building Project&Plans SRL. Așa cum este redată încă în documentele privind executarea silită, firma apare încă cu denumirea de New Home Construct SA.
 
O nouă strigare pentru vânzarea de către executorul judecătoresc Sarika Ionică a terenului de 4.125 mp, din zona Summerland, Mamaia, cu deschidere la lacul Siutghiol, proprietatea fostei SC New Home Construct SA.


 
Pe 16 noiembrie 2021, de la ora 11.00, va avea loc în localitatea Constanța, strada Jupiter, vânzarea la licitație publică a imobilului menționat mai sus, situat pe bulevardul Mamaia, nr. 543, zona Hotel Caraiman, compus din teren intravilan în suprafață de 4.125 mp, cu deschidere la lac, fără deschidere la drumul de acces, dobândit conform contractului de vânzare cumpărare din 2007, proprietatea debitoarei New Home Construct SA, care datorează creditoarei Banca Transilvania SA suma de 9.084.723,6 lei.
 
Valoarea imobilului a fost stabilită la 11.387.982 lei, în urma evaluării efectuate de un evaluator autorizat, la data de 14.11.2020. Imobilul este grevat de sarcini și drepturi reale. Executarea silită se efectuează în baza titlurilor executorii reprezentante de ipoteca nr. 274/IPO/02 din data de 22 iunie 2012, contract de ipotecă nr. 467/IPO/01/2013  din data de 10 octombrie 2013, contract de ipotecă nr. 326/IPO/01 din data de 6 septembrie 2011 și a încheierilor în urma dosarelor pronunțate de către Judecătoria Constanța în mai multe dosare.
 

Prețul de pornire al licitației este de 75% din valoarea imobilului, respectiv 8.540.986,5 lei.
 
Dacă nu se obține prețul de începere al licitației și există cel puțin doi licitatori, la acest termen bunul va fi vândut la cel mai mare preț oferit, dar nu mai puțin de 30% din prețul de pornire al primei licitații.
 

Despre Building Project&Plans SRL (fostă Home Construct SRL)

 
Societatea a fost înființată în anul 2011, cu sediul social pe strada Ion Roată, din municipiul Constanța, județul Constanța. Conform datelor furnizate de Registrul Comerțului, interogat la data de 27 octombrie 2021, capitalul social este de 12.000.000 lei.
 
Asociați sunt Headstone Holdings LTD, persoană juridică cu sediul în Nicosia, Cipru, care deține 99,917% din capitalul social și Maria-Sonia Lazăr, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi 0,083%. Administrator este Maria-Sonia Lazăr. „Cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii” este activitata principală a societății. În anul 2019, firma a raportat 3 salariați, la o cifră de afaceri de 784.150 lei, cu o pierdere de 210.109 lei. Pentru anul 2020, firma a raportat 0 salariați, la o cifră de afaceri de 554.765 lei, cu un profit de 9.554.689 lei.


 

Terenuri la vânzare

 
Totodată, reamintim că fosta New Home Construct, din oraș, cu acționariat majoritar cipriot, a scos la vânzare patru terenuri, situate în zona Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei“ Constanța.

Totodată, este de menționat și faptul că, la începutul acestui an, s-au pus bazele perfectării unei tranzacții între New Home Construct și Garden Shop Services (fostă Pomacost), în urma căreia New Home Construct avea să cumpere terenul unde se află sediul Pomacost.Cele patru suprafețe sunt situate pe strada Nicolae Iorga, pe strada Bucovinei și, respectiv pe Aleea Panselei. Decizia privind vânzarea terenurilor a fost luată în urma Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor New Home Construct din luna aprilie 2021, fiind recent publicată în Monitorul Oficial al României.


Astfel, se arată în documentul oficial că la discuțiile din 16 aprilie 2021 au participat compania Headstone Holdings LTD, cu sediul în Cipru – Nicosia, ce deține 99,917% din capitalul social, aceasta fiind reprezentată prin directorul Farnon Management LTD – Socratis Georghiades on Behalf of Farnon Management, reprezentată convențional prin avocat Carmen Alina Stângă, dar și acționarul Maria Sonia Lazăr, ce deține 0,083% din capitalul social.
 

Tranzacții cu Pomacost. Dosarul Retrocedărilor

Amintim, în luna ianuarie, compania New Home Construct a negociat cu reprezentanții Garden Shop Services (fosta Pomacost) cumpărarea terenului de peste 17.000 mp din Bd. Tomis nr. 488, unde se află sediul firmei de întreținere a spațiilor verzi.

Pe de altă parte, așa cum menționam anterior, New Home Construct apărea în Dosarul Retrocedărilor de la Constanța, prin prisma fostului acționar Mihai Sergiu Ceacîreanu, cauza vizându-l pe fostul primar Radu Mazăre. Totodată, compania apare și în alte dosare ce vizează apropiați ai acestuia, mai exact pe Sorin Strutinsky.
 
Amintim că New Home Construct a primit în luna iunie a.c. un răspuns negativ de la Tribunalul Constanța, în procesul în care a dat în judecată fiscul local. Firma formulase o contestație a unui act administrativ fiscal legat de Decizia nr. 32/07.02.2019.


 
Dosarul în cauză are indicativul 1964/118/2021 și a fost înregistrat pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal al Tribunalului Constanța la data de 12 martie 2021.
 
 

Dosarul Retrocedărilor

 
Părți în cauză sunt New Home Construct, în calitate de reclamant, iar pârât este fiscul local. Potrivit datelor oficiale, obiectul dosarului este reprezentat de o „contestație act administrativ fiscal Decizia nr. 32/07.02.2019“.
 

Amintim, în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, în care fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare și de care se leagă numele firmei New Home Construct, prin prisma fostului acționar Mihai Sergiu Ceacîreanu, Curtea Supremă a pronunțat Decizia nr. 32/07.02.2019.

 
Dincolo de condamnările penale dictate prin această decizie de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție, instanța supremă din România a hotărât prin același act și menținerea sechestrului DNA pe mai multe terenuri din dosar, acestea urmând să revină în proprietatea statului sau, după caz, a municipiului Constanța.
 
După cum arătam în edițiile anterioare, New Home Construct apare în Dosarul Retrocedărilor de la Constanța, prin prisma fostului acționar Mihai Sergiu Ceacîreanu, cauza vizându-l pe fostul primar Radu Mazăre. Totodată, compania apare și în alte dosare ce vizează apropiați ai acestuia, mai exact pe Sorin Strutinsky.
 
 
 PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Tribunalul Constanța, motivare importantă! Sunt vizate opt terenuri din Dosarul Retrocedărilor (document)


34 de blocuri de până la 15 etaje pe malul lacului Siutghiol. A fost emis un act de urbanism

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii