Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concursul pentru funcțiile-cheie din parchete. Un singur magistrat constănțean s-a retras din cursă, înainte de a începe

ro

05 Sep, 2020 00:00 1936 Marime text
  • Singurul procuror dobrogean retras din concurs este magistratul Camelia Andrei, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
  • Pasul următor în concurs este proba privind testarea psihologică.
Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității listele finale ale magistraților care candidează pentru funcțiile de conducere la pachetele din țară. La nivelul candidaților înscriși pentru parchetele de pe raza Parchetului Curții de Apel Constanța, un singur procuror constănțean s-a retras din cursă, chiar înainte ca aceasta să fi început propriu-zis.
Conform datelor oficiale puse la dispoziție de CSM, singurul procuror dobrogean retras din concurs este magistratul Camelia Andrei, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Aceasta se înscrisese inițial pentru funcția de prim procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanța.
În continuare, au rămas pe poziții următorii magistrați: Gigi Valentin Ștefan, pentru funcția de procuror general al Constanței și, respectiv, Beatrice Silvia Șișman și Mihaela Mergeane, pentru funcțiile de procurori generali adjuncți ai Parchetului Curții de Apel Constanța.
Pentru funcția de prim procuror al Parchetului Tribunalului Constanța s-a înscris magistratul Gill Julien Grigore Iacobici, delegat în prezent pe funcție, iar pentru adjunct la aceeași unitate de parchet candidează magistratul Andra Georgiana Vasile.
La rândul său, procurorul Giorgiana Violeta Apostol s-a înscris în concurs pentru funcția de prim procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanța, în timp ce magistratul Mihai Alexandru Stanciu s-a înscris pentru funcția de prim procuror al acestei unități de parchet.
Gabriela Rugea a optat pentru funcția de șef al Parchetului Judecătoriei Mangalia.
Pentru conducerea Parchetului Tribunalului Tulcea s-au înscris magistrații Ana Maria Casian Mauna, Marina Coca Crețu și Valentina Laura Grădină, iar la Parchetul Judecătoriei Tulcea candidează procurorul Dan Stepanencu pentru funcția de șef și Ionuț Doru Blejușcă pentru funcția de adjunct.
Pasul următor în concurs este proba privind testarea psihologică, evaluarea capacității candidatului de a lua decizii și de a‐și asuma răspunderea și verificarea rezistenței la stres.
În acest sens, se va aplica un test și se va susține un interviu în fața comisiei formate din doi psihologi desemnați de Consiliul Superior al Magistraturii.
Cele două probe se vor desfășura în zile consecutive, pe grupe de candidați, conform programării publicate, la sediul Institutului Național al Magistraturii din bd. Regina Maria nr. 53, sector 5, București, anunță CSM.


Citește și:

Un singur om vrea să fie șeful procurorilor din Dobrogea



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii