Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:39 05 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un singur om vrea să fie șeful procurorilor din Dobrogea

ro

28 Aug, 2020 00:00 2707 Marime text

  • La Constanța, lista este deschisă de funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru care s-a înscris un singur candidat – actualul procuror general, Gigi Valentin Ștefan.

  • Pentru funcțiile de procurori generală adjuncți s-au înscris procurorii Beatrice Silvia Șișman și Mihaela Mergeane.

  • Pentru funcția de prim procuror al Parchetului Tribunalului Constanța s-a înscris magistratul Gill Julien Grigore Iacobici.

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității listele cu numele candidaților pentru funcțiile de conducere din cadrul unităților de anchetă din țară.
La Constanța, lista este deschisă de funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. În alți ani, scaun râvnit de mai mulți anchetatori, în prezent, pentru această funcție s-a înscris un singur candidat. Acesta este magistratul Gigi Valentin Ștefan, cel care, de altfel, asigură oricum funcția de conducere, în urma delegării sale de către CSM.
Totodată, și înainte de a fi delegat pe funcție, tot magistratul Gigi Valentin Ștefan a fost procurorul general al Dobrogei, ca urma a concursului câștigat în 2016 și care i-a asigurat un mandat pe trei ani. La expirarea mandatului, în 2019, procurorul s-a înscris din nou în concurs, fiind, de asemenea, singurul candidat pentru funcție. Totuși, la doar câteva zile de la înscriere, acesta s-a retras din procedura de examen. În aceste condiții, rămâne de văzut dacă anul acesta magistratul va rămâne până la final în concurs.
Pentru funcțiile de procurori generală adjuncți s-au înscris procurorii Beatrice Silvia Șișman și Mihaela Mergeane.

Candidați unici

Pentru funcția de prim procuror al Parchetului Tribunalului Constanța s-a înscris magistratul Gill Julien Grigore Iacobici, delegat în prezent pe funcție, iar pentru adjunct la aceeași unitate de parchet candidează magistrații Camelia Andrei și Andra Georgiana Vasile.
Totodată, procurorul Giorgiana Violeta Apostol s-a înscris în concurs pentru funcția de prim procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanța, în timp ce magistratul Gabriela Rugea a optat pentru funcția de șef al Parchetului Judecătoriei Mangalia.
Pentru conducerea Parchetului Tribunalului Tulcea s-au înscris magistrații Ana Maria Casian Mauna, Marina Coca Crețu și Valentina Laura Grădină, iar la Parchetul Judecătoriei Tulcea candidează procurorul Dan Stepanencu pentru funcția de șef și Ionuț Doru Blejușcă pentru funcția de adjunct.
Lista cu candidaturile finale la concursul organizat de CSM va fi afișată în jurul datei de 4 septembrie.

Citește și:

Conducerea parchetelor constănțene, pe ordinea de zi a Consiliului Superior al Magistraturii. Ce se va discuta

 

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii