Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 19 05 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bătaie, la un club din Mangalia O persoană a rămas fără trei dinți iar alta a primit o condamnare la închisoare cu suspendare. Judecătorii au dictat daune morale de 50.000 de lei!

ro

19 May, 2025 17:00 328 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: Pixabay

Scene de violență s-au desfășurat într-un club din Mangalia, după un conflict spontan izbucnit între două persoane! Cel suspectat că ar fi pornit scandalul a primit o condamnare de 1 an de închisoare cu suspendare de la Judecătoria Mangalia, însă sentința nefiind definitivă, a fost contestată de inculpat.
 
Procurorii spun că bărbatul cercetat în stare de libertate ar fi blocat accesul persoanei vătămate spre ieșirea din club, iar când aceasta i-a cerut să-i permită să iasă, ar fi început un schimb de replici care s-ar fi încheiat cu violențe fizice. Anchetatorii spun că inculpatul l-ar fi prins cu ambele mâini de piept pe celălalt bărbat și l-a lovit cu capul în zona gurii.
 
În urma loviturii primite, persoana vătămată ar fi rămas fără trei dinți.
 
Conform rechizitoriului, întrucât exista riscul ca situația să degenereze într-o bătaie între prietenii celor doi bărbați, unul dintre martori a chemat poliția. După ce inculpatul a fost prins de agenții de poliție, iar ulterior a fost deferit justiției sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.
 
La data de 23 aprilie 2025, Judecătoria Mangalia l-a condamnat pe inculpat la 1 an de închisoare cu suspendare sub supraveghere de 2 ani şi 6 luni.
 
MINUTA
 

Soluția pe scurt: În baza art. 193 alin.2 Cod penal raportat la art. 396 alin.10 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul C M-L, la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
 


În baza art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) şi alin. 3 Cod penal interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 (un) an de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe.
 
În baza art. 65 alin. 1 Cod penal raportat la art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) Cod penal interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.
 
În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 (un) an închisoare aplicată inculpatului prin prezenta sentinţă şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal.
 
În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b) Cod penal, impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
 
În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Comunei Limanu, jud. Constanţa, ori în cadrul Primăriei Municipiului Mangalia, jud. Constanţa. În baza art. 91 alin. (4) Cod penal atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal, dispoziţii potrivit cu care, dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse prin prezenta ori stabilite de lege, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.

 
În baza art. 25 Cod procedură penală admite acţiunea civilă formulată de partea civilă D Ş-A, astfel cum a fost modificată. În baza art. 25 Cod procedură penală admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Municipal Mangalia, cu sediul în mun. Mangalia, str. Carol Davila nr. 3, jud. Constanţa.
 
 În baza art. 25 Cod procedură penală raportat la art. 1349 alin. 1 şi 2 Cod civil şi la art. 1357 Cod civil obligă pe inculpat la plata către partea civilă D Ş-A, a sumei de 5500 lei reprezentând despăgubiri pentru daune materiale şi a sumei de 50.000 lei reprezentând despăgubiri pentru daune morale.
 
În baza art. 25 alin.1 Cod procedură penală raportat la art. 1349 alin.1 şi 2 şi art. 1357 Cod civil şi la art. 320 alin.1 din Legea nr. 95/2006 obligă pe inculpat la plata către partea civilă Spitalul Municipal Mangalia a sumei de 170 lei reprezentând cheltuieli ocazionate de asistenţa medicală acordată persoanei vătămate Dragomir Ştefan-Andrei la data de 23.04.2023. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata către stat a sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate în cauză.
 
Cu drept de apel în termen de 10 zile de la data comunicării hotărârii, conform dispoziţiilor art. 410 alin. 1 Cod procedură penală. Pronunţată astăzi, 23.04.2025, prin punerea la dispoziţia inculpatului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, potrivit dispoziţiilor art. 405 alin.1 Cod procedură penală.
Document: Hotarâre  122/2025  23.04.2025

 
Soluția a fost contestată de inculpat, iar cazul a intrat în atenția Curții de Apel Constanța care a fixat teremnul de judecată în luna septembrie a acestui an.
 
 
Ce acuzații revin în sarcina inculpatului
 
Prin rechizitoriul din 23.05.2024 întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia şi înregistrat pe rolul Judecătoriei Mangalia la data de 29.05.2024, s-a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului CML pentru săvârşirea împotriva persoanei vătămate DȘA a infracţiunii de lovire sau alte violenţe prevăzută de art. 193 alin.2 Cod penal.
 
În sarcina inculpatului s-a reţinut faptul  că în noaptea de 22/23.04.2023, în jurul orei 00.20, în timp ce se afla în Clubul La Scena din mun. Mangalia, pe fondul unui conflict spontan şi a stării de ebrietate, i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu capul în zona feţei, provocându-i leziuni traumatice (edentaţia a 3 dinţi şi mobilitate 5 dinţi) ce au necesitat 15-17 zile de îngrijiri medicale.
 
De la ce ar fi pornit scandalul
Din cercetările efectuate, se arată în rechizitoriu,  a rezultat  că în seara zilei de 22.04.2023 persoana vătămată a mers în Clubul (...) de pe strada Ștefan cel Mare din mun. Mangalia Împreună cu doi prieteni, unde, timp de aproximativ două ore, au socializat şi au consumat câte 2 sticle de 0,33 l bere, în acea noapte se afla în club şi inculpatul, însoţit de mai mulţi cunoscuţi, în jurul orei 00:00 persoana vătămată s-a îndreptat spre ieşirea din local cu intenţia de a pleca spre domiciliu însă când a ajuns la uşă a constatat că accesul era blocat de inculpat, căruia i-a cerut să-i permită să iasă, între cei doi a avut loc un schimb de cuvinte, pe fondul căruia inculpatul a apucat-o de mână pe persoana vătămată iar când aceasta şi-a tras mâna, inculpatul a prins-o cu ambele mâini de piept şi a lovit-o cu capul în zona gurii, persoana vătămată a intrat înapoi în local şi le-a spus prietenilor săi ce a păţit, având în mână doi dinţi scoşi în urma loviturii primite, iar când au ieşit cu toţii în faţa clubului, persoana vătămată l-a indicat pe inculpat ca fiind cele ce l-a agresat.
 
Poliția, sesizată de unul dintre martorii la scenele de violență
 
Întrucât exista riscul ca însoţitorii inculpatului să intre în conflict cu însoţitorii persoanei vătămate, se mai arată în rechizitoriu,  una dintre persoanele prezente a apelat SNUAU 112 şi a cerut sprijinul poliţiei, la vederea semnalelor luminoase ale autospecialei poliţiei, inculpatul a luat-o la fugă, fiind urmat de persoana vătămată şi de prietenii săi care au încercat să-l oprească să plece până la venirea poliţiei, inculpatul fiind oprit de poliţişti, iar ulterior s-a stabilit că, în urma loviturii primite, persoana vătămată a suferit multiple leziuni traumatice printre care edentaţia a 3 dinţi şi mobilitate patologică post agresiune 5 dinţi, ce au necesitat 15-17 de zile de îngrijiri medicale.
 
 
Ce a declarat inculpatul în fața anchetatorilor
 
Inculpatul, audiat fiind în cauză,  a recunoscut că în noaptea de 22/23.04.2023 l-a lovit cu capul în zona feţei pe DȘA, afirmând că, în timp ce se afla în club, persoana vătămată s-a apropiat de el şi i-a spus că dacă se mai uită urât la ea îl va lovi cu sticla pe care o avea în mână, lucru care s-a repetat de mai multe ori, şi a pretins că în jurul orei 01:00 persoana vătămată ar fi ieşit din bar însoţită de mai multe persoane iar când l-a văzut pe inculpat s-a îndreptat spre el şi l-a împins, speriat fiind, inculpatul ar fi împins-o la rândul lui, iar când a văzut că persoana vătămată vine spre el cu pumnii strânşi, a prins-o de mâini şi a lovit-o cu capul în zona gurii.
 
Persoana vătămată s-a constituit parte civilă cu suma de 75.000 de lei
 
Referitor la latura civilă a procesului penal s-a arătat că persoana vătămată DȘA s-a constituit parte civilă  cu suma de 75.000 lei, din care 25.000 lei daune materiale şi 50.000 lei daune morale, iar Spitalul Municipal Mangalia s-a constituit parte civilă  cu suma de 170 lei reprezentând contravaloarea asistenţei medicale acordate persoanei vătămate în serviciul de urgenţă (conform decontului de cheltuieli ataşat).
 
Sursa text: rejust.ro
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Citește și:
Scene de violență în cartierul Columbia din Cernavodă! Proprietarul unui spațiu în care se află bar cu păcănele, bătut cu bestialitate! Suspectul încearcă să scape de condamnare la Curtea de Apel Cosntanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii