Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident transmis live pe Facebook S-a motivat cea mai mare condamnare pentru ucidere din culpă aplicată vreodată în Dobrogea!

ro

24 Jun, 2021 00:00 110616 Marime text
 
  • Mașina implicată în accident a fost un BMW tip EK 03 M6 cu capacitatea cilindrică de 4.999 cm3 și puterea de 373 c.p.
 
Magistrații de la Judecătoria Măcin au motivat decizia prin care, în luna mai 2021, au aplicat cea mai mare pedeapsă pentru ucidere din culpă dată vreodată în Dobrogea! Inculpatul din prezenta cauză, (Radu Marcel) un tulcean, de aproximativ 40 de ani, a fost condamnat la 11 ani şi opt luni de închisoare cu executare, acesta fiind găsit vinovat de producerea unui accident rutier, din august 2019, soldat cu decesul a trei persoane (un copil de trei ani, o femeie de 27 de ani, însărcinată, dar și o femeie de 79 de ani.
 
Tragedia a avut loc pe DE 87, la ieșirea din comuna Văcăreni, județul Tulcea.
 
Decizia de condamnare aplicată de Judecătoria Măcin a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
În prezenta cauză în sarcina inculpatului se reține săvârșirea următoarelor fapte:
 
În ziua de 11 august 2019, inculpatul a consumat băuturi alcoolice, iar cu câteva minute înaintea orei 18.00 a urcat la volanul autoturismului cu intenția de a se deplasa pe ruta Luncavița – Măcin.
 
În autoturism se mai aflau martorii (...) pe locul din dreapta față și (...) pe bancheta din spate, acesta din urmă filmând interiorul habitaclului cu telefonul mobil și distribuind imaginile în direct pe internet.
 
Din imaginile astfel înregistrate rezultă cu certitudine că inculpatul s-a aflat continuu la volan.
 
Inculpatul a condus cu mare viteză pe D.E. 87 pe ruta Luncavița – Văcăreni, iar în această din urmă localitate în zona bornei kilometrice 113 a pătruns pe contrasens în depășirea un autoturism.
 
Autoturismul condus de inculpat a părăsit parțial carosabilul, pătrunzând cu roțile din stânga pe acostamentul din pământ și pietriș, inculpatul a virat către dreapta, iar autoturismul a intrat în derapaj, a traversat astfel întregul carosabil și acostamentul din dreapta, a lovit cu zona mediană a părții laterale dreapta un stâlp de beton pe care l-a rupt, s-a răsucit către dreapta și a lovit cu partea frontală un gard din beton pe care l-a răsturnat în zona impactului, apoi a pătruns prin poarta metalică dublă în curtea unei locuințe.
 
În interiorul curții, pe un pat se aflau victimele (...), (...) și (...), precum și persoana vătămată (...).
 
Autoturismul la volanul căruia se afla inculpatul a proiectat fragmente metalice provenind de la poartă către interiorul curții, a dobândit traiectorie ascendentă datorită făgașelor de pe drum și mai ales denivelării de pe linia porții, a lovit și propulsat către interiorul curții patul și persoanele așezate, a rupt arbori, apoi a planat peste casă, degradând acoperișul și hornul și a aterizat în interiorul curții, dincolo de clădire, unde a luat foc.
 
După oprirea autovehiculului inculpatul a părăsit locul accidentului.
 
Victima (...) a fost proiectată ascendent către interiorul curții, iar în cădere a rămas suspendată în bolta de viță de vie, unde a fost găsită.
 
Inculpatului i-au fost recoltate probe de sânge, iar din buletinul de analiză toxicologică nr.83/13.08.2019 a rezultat că acesta avea alcoolemia de 0,41 g%0 la ora de 21.50 și de 0,24 g%0 la ora 22.50.
 
Din raportul de expertiză medico legală de recalculare a alcoolemiei nr.1250 /19.09.2019 rezultă că la momentul producerii accidentului inculpatul avea îmbibația alcoolică în sânge de 1,06 g.%0.
 
Din raportul de expertiză tehnică în domeniul autovehicule și circulație rutieră întocmit în cauză a rezultat că în premomentul accidentului, autoturismul condus de inculpat rula cu viteza de 135 – 140 km./h.
 
Inculpatul având ultimul cuvând în fața instanței de judecată a arătat că regretă cele întâmplate, că nu a dorit și nu s-a gândit niciodată că va ajunge în această situație, că este o persoană ancorată în viața socială.
 
De asemenea a arătat că a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a diminua consecințele faptelor sale, a reparat acoperișul casei, a despăgubit persoanele vătămate și nu s-a sustras de la nici un termen de judecată pe tot parcursul judecății.
 
Surse documentare: Portalul instanțelor de judecată, rolii.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Pronunțarea în dosarul morții judecătoarei Iuliana Șerban, din Curtea de Apel Constanța, amânată
 
Ucidere din culpă
Dosarul fostului senator Gigi Christian Chiru, amânat pentru septembrie

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii