Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:20 20 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scene șocante la un priveghi! Prima condamnare

ro

01 Jul, 2022 00:00 818 Marime text

 
  • Inculpatul a bruscat cadavrul așezat în sicriu, în  mod repetat, l-a apucat de mâini și l-a ridicat în poziția șezut, apoi l-a împins la loc modificându-i poziția inițială.
 
Prima condamnare în dosarul unui tânăr din Lehliu Gară suspectat de profanarea de cadavre sau morminte! Tânărul este suspectat că în timpul unui priveghi (persoana decedată fiind o femeie implicată într-un accident rutier), în camera unde era depus sicriul cu defuncta, inculpatul a manifestat lipsă de respect față de memoria acesteia.
 
Mai precis, inculpatul, conform anchetatorilor, a bruscat cadavrul așezat în sicriu, în  mod repetat, l-a apucat de mâini și l-a ridicat în poziția șezut, apoi l-a împins la loc modificându-i poziția inițială, spre amuzamentul unei părţi a persoanelor prezente la priveghi, ceilalţi fiind deranjaţi, și totodată a făcut referiri prin cuvinte și expresii vulgare, fiind filmat cu un telefon mobil, înregistrare postată ulterior pe platforma de socializare „Facebook”, gest care a stârnit indignarea celor din spațiul online care au vizionat postarea în cauză.
 
Joi, 30 iunie 2022, judecătorii au stabilit inculpatului pedeapsa închisorii de patru luni pentru săvârşirea infracţiunii de „profanarea de cadavre sau morminte”.
 
Instanța a amânat aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Accident transmis live pe Facebook
S-a motivat cea mai mare condamnare pentru ucidere din culpă aplicată vreodată în Dobrogea!

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii