Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident transmis live pe Facebook! Cea mai mare pedeapsă pentru ucidere din culpă aplicată în Dobrogea a fost contestată

ro

03 Jun, 2021 00:00 4688 Marime text
  • Evenimentul s-a soldat cu decesul a trei persoane (un copil de trei ani, o femeie de 27 de ani, însărcinată, dar și o femeie de 79 de ani).
  • Decizia magistraților din Măcin reprezintă o premieră pentru justiția din Dobrogea, condamnarea de aproape 12 ani fiind cea mai mare pedeapsă aplicată până în prezent pentru ucidere din culpă.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Măcin, județul Tulcea, au decis, la finele lunii trecute, condamnarea unui tulcean, de aproximativ 40 de ani, la 11 ani şi opt luni de închisoare cu executare, acesta fiind găsit vinovat de producerea unui accident rutier, din august 2019. Evenimentul s-a soldat cu decesul a trei persoane (un copil de trei ani, o femeie de 27 de ani, însărcinată, dar și o femeie de 79 de ani).

Decizia magistraților din Măcin reprezintă o premieră pentru justiția din Dobrogea, condamnarea de aproape 12 ani fiind cea mai mare pedeapsă aplicată până în prezent pentru ucidere din culpă.

Recent, decizia Judecătoriei Măcin a fost contestată la instanța superioară competentă, respectiv Curtea de Apel Constanța, unde se va lua o decizie definitivă.

Tragedia a avut loc pe DE 87, la ieșirea din comuna Văcăreni, în august 2019.

La momentul producererii evenimentului s-a vehiculat că accidentul ar fi fost transmis live pe Facebook. La testarea cu aparatul etilotest, inculpatul avea o concentrație de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Oficial din instanță

Dispune încetarea procesului penal față de inculpatul Radu Marcel, pentru pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă faţă de persoana vătămată Dumitru Lenuţa, întrucât şi-a retras plângerea penală prealabilă.

Condamnă pe inculpatul Radu Marcel, la o pedeapsă de 10 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, faţă de victimele Dudu Eugenia, T.I. – Claudiu şi Abdula Fatma.

Condamnă pe inculpatul Radu Marcel, la o pedeapsă de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Condamnă pe inculpatul Radu Marcel, la o pedeapsă de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului.


Contopire

Contopeşte pedeapsele stabilite prin prezenta sentinţă şi stabileşte în sarcina inculpatului pedeapsa rezultantă de 11 ani şi 8 luni închisoare (compusă din pedeapsa cea mai grea de 10 ani închisoare la care se adaugă sporul de 20 de luni reprezentat de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite).

Pedeapsa închisorii se execută în regim de detenţie.

Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Radu Marcel, durata reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu (echivalând o zi de arest la domiciliu cu o zi de pedeapsă) de la data de 12.08.2019 şi până la 10.03.2020 inclusiv.

De precizat că instanța a admis în parte acţiunea civilă formulată în cauză.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Premieră în justiția din Dobrogea!
S-a anunțat cea mai mare pedeapsă pentru ucidere din culpă (video)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii