Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:41 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident cu trei morți la Tulcea, transmis live pe Facebook, în 2019. Șoferul a fost condamnat la 11 ani şi opt luni de închisoare

ro

25 May, 2021 09:39 15767 Marime text

 
Judecătoria Măcin a decis ieri, 24 mai 2021, condamnarea în primă instanță la 11 ani şi opt luni de închisoare a șoferului acuzat că, în luna august 2019, a provocat un grav accident rutier în județul Tulcea, eveniment soldat cu decesul a trei persoane (un copil de trei ani, o femeie de 27 de ani, însărcinată, dar și o femeie de 79 de ani.
 
Tragedia a avut loc pe DE 87, la ieșirea din comuna Văcăreni, județul Tulcea.
 
La momentul producererii evenimentului s-a vehiculat că accidentul ar fi fost transmis live pe Facebook.
 
La testarea cu aparatul etilotest, inculpatul avea o concentrație de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Decizia Judecătoriei Măcin nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Oficial
 
Dispune încetarea procesului penal față de inculpatul Radu Marcel, pentru pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă faţă de persoana vătămată Dumitru Lenuţa, întrucât şi-a retras plângerea penală prealabilă.
 
Condamnă pe inculpatul Radu Marcel, la o pedeapsă de 10 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, faţă de victimele Dudu Eugenia, T.I. – Claudiu şi Abdula Fatma.
 
Condamnă pe inculpatul Radu Marcel, la o pedeapsă de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Condamnă pe inculpatul Radu Marcel, la o pedeapsă de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului.
 
Contopeşte pedeapsele stabilite prin prezenta sentinţă şi stabileşte în sarcina inculpatului pedeapsa rezultantă de 11 ani şi 8 luni închisoare (compusă din pedeapsa cea mai grea de 10 ani închisoare la care se adaugă sporul de 20 de luni reprezentat de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite).
 
Pedeapsa închisorii se execută în regim de detenţie.
 
Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Radu Marcel, durata reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu (echivalând o zi de arest la domiciliu cu o zi de pedeapsă) de la data de 12.08.2019 şi până la 10.03.2020 inclusiv.
 
Admite în parte acţiunea civilă formulată de părtea civilă Ţăranu Veronica. Obligă asiguratorul - parte responsabilă civilmente SC City Insurance Societate de Asigurare-Reasigurare S.A. la plata către părţile civile a următoarelor sume: - 564 Euro, 1.450 de lei cu titlu de daune materiale şi a sumei de 40.000 de lei cu titlu de daune morale, către partea civilă Petrescu Mihaela; - 510 Euro, cu titlu de daune materiale şi a sumei de 40.000 de lei cu titlu de daune morale către partea civilă Brauman Maria; - 832,44 Euro cu titlu de daune materiale şi a sumei de 40.000 de lei cu titlu de daune morale.
 
Către partea civilă Sorei Viorel; - 2.450 de lei cu titlu de daune materiale şi a sumei de 40.000 de lei cu titlu de daune morale, către partea civilă Sorei Victor; - 40.000 de lei cu titlu de daune morale.
 
Către partea civilă Sorei Nelu; - 11.953,15 lei, 1.178,19 lei şi a sumei de 6.000 de lei cu titlu de daune materiale şi a sumei de 40.000 de lei cu titlu de daune morale, către partea civilă Gughii Tudorel; - 20.000 de lei cu titlu de daune morale, către partea civilă Dudu Niculai; - 20.000 de lei cu titlu de daune morale, către partea civilă Dudu Gheorghe; - 10.000 de lei cu titlu de daune morale, către partea civilă Petrov Antoneta; - 10.000 de lei cu titlu de daune morale, către partea civilă Vintilă Călina; - 4.151,61 de lei cu titlu de daune materiale şi a sumei de 80.000 de lei cu titlu de daune morale, către partea civilă Ţăranu Veronica. Respinge ca nefondate celelalte pretenţii formulate de părţile civile Petrescu Mihaela, Brauman Maria, Sorei Viorel, Sorei Victor, Sorei Nelu, Gughii Tudorel, Dudu Niculai, Dudu Gheorghe, Vintilă Călina, Petrov Antoneta şi Ţăranu Veronica.

Constată stinsă acţiunea civilă formulată de părţile civile Ţăranu Cătălin – Marius, Talpeş Ştefania, prin reprezentant legal mama, Abdula Eda, Talpeş Marian, prin reprezentant legal mama Abdula Eda, Gel Elvie, Enache Muradia, Abdula Maria, Abdula Eda, Abdula Nida, şi Enache Gabriela prin tranzacţiile încheiate cu partea responsabilă civilmente City Insurance S.A.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii