Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stephen Hawking insistă Teologia nu este necesară, explicaţia ştiinţifică este suficientă

ro

13 Sep, 2010 01:10 2194 Marime text
stephen_hawking2_13_sept.jpg"Dumnezeu poate să existe, dar ştiinţa e capabilă să explice Universul fără ajutorul unui creator" a declarat Hawking, la emisiunea "Larry King Live", de la CNN. Cunoscutul fizician Stephen Hawking a declarat pentru CNN că teologia nu este necesară, lumea poate fi explicată cu ajutorul ştiinţei, într-un interviu acordat cnn.com.

Hawking, în vârstă de 68 de ani, scrie în cartea sa, "The Grand Design" (Marele Design) că dată fiind existenţa gravitaţiei, Universul poate şi se va crea singur din nimic. "Creaţia spontană", notează el, este motivul pentru care Universul şi umanitateaexistă.

"Gravitaţia şi teoria cuantică permit Universului să se creeze singur, spontan şi din nimic", a afirmat Hawking.

"Ştiinţa oferă din ce în ce mai multe răspunsuri la întrebări care până acum au fost apanajul religiei", a mai spus fizicianul. "Explicaţia ştiinţifică este suficientă. Teologia nu mai este necesară", a adăugat Stephen Hawking.

În cartea sa Hawking vorbeşte despre "teoria M", conform căreia Universul s-a creat singur dinnimic.

Hawking suferă de Amyotrophic scleroză laterală, cunoscută şi ca boala lui Lou Gehrig, din cauza bolii nu poate vorbi fără ajutorul unui sintetizator de voce computerizat.

Sursa: Frectii.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii