Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat 2021. Sesiunea a II-a Ce subiecte au avut de rezolvat absolvenții la proba scrisă la Limba și literatura română (documente)

ro

16 Aug, 2021 16:34 2172 Marime text
  • La proba de Limba şi literatura română absolvenții au primit cerinţe pe baza unui fragment dintr-un volum de Cella Serghi şi textul narativ.

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021, a debutat astăzi, 16 august a.c., cu proba scrisă la Limba și literatura română. 

Candidaţii au avut de rezolvat la proba de Limba şi literatura română cerinţe pe baza unui fragment din Cella Serghi şi de redactat un text de minimum 150 de cuvinte raportându-se la informaţiile din fragmentul extras din volumul "Amintiri şi evocări despre E. Lovinescu", dar şi la experienţa personală sau culturală.

De asemenea, la cel de-al doilea subiect absolvenții au avut de făcut o prezentare în minimum 50 de cuvinte a rolului notaţiilor autorului dintr-un fragment din "Take, Ianke şi Cadîr" de Victor Ion Popa.

În ceea ce privește absolvenţii de liceu profilul umanist, aceștia au avut de redactat la subiectul al treilea un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un text narativ studiat aparţinând lui Ion Creangă sau lui Camil Petrescu.

Nu în ultimul rând, absolvenţii de la profilul real şi cei de la filiera tehnologică au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularităţi de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ studiat aparţinând lui Ion Creangă sau lui Camil Petrescu. 

Reamintim că, marți, 17 august a.c., se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 18 august a.c., va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării. Pentru ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, programată joi, 19 august a.c., nu s-a înscris niciun candidat. Examenul este organizat în 9 centre, toate în mediul urban.

Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 1439 de candidați, dintre care 915 candidați din promoția curentă, respectiv 524 de candidați din promoțiile anterioare. 567 de absolvenți s-au înscris pentru a susține proba scrisă la Limba și literatura română (416 - profil real și 59 - profil umanist).

În Secțiunea Documente puteți studia subiectele primite de absolvenți la proba scrisă de limba și literatura română, dar și baremele acestora. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii