Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

ro

17 Mar, 2024 17:00 1050 Marime text
 
 
  • Nu vreau să par răutăcios, dar, din punctul meu de vedere, ca om trecut prin Bacalaureat la rândul său, aș vrea să aduc în atenție faptul că Bac-ul era o „mare îngrijorare“ chiar și în anii dinainte pentru liceeni.
 
Asociația Elevilor din Constanța a anunțat public în cursul acestei săptămâni că solicită eliminarea examenului de Bacalaureat.
 
Într-un comunicat de presă, reprezentanții elevilor din Constanța au transmis că sistemul de învățământ liceal trebuie regândit cu privire la modalitatea în care elevii sunt evaluați după 12 ani în învățământ.
 
Elevii, prin reprezentanții lor, au transmis public faptul că „examenul de Bacalaureat a ajuns o mare îngrijorare pentru toți elevii“.
 
Nu vreau să par răutăcios, dar, din punctul meu de vedere, ca om trecut prin Bacalaureat la rândul său, aș vrea să aduc în atenție faptul că Bac-ul era o „mare îngrijorare“ chiar și în anii dinainte pentru liceeni.
 
„Îngrijorarea“ era chiar cu atât mai mare cu cât, spre deosebire de acum, înainte, dacă picai o probă, picai tot Bac-ul, iar în sesiunea viitoare o luai de la capăt cu totul.
 
Această îngrijorare, însă, se concretiza, pe vremuri, în aplecare asupra cărții, în preocuparea constantă pentru promovarea examenului (chiar și la elevii cei mai dezinteresați), în dorința de a lua Bac-ul.
 
Dincolo de acest aspect, elevii din Constanța, prin AEC, au atras atenția prin intermediul aceluiași comunicat, „examenul de Bacalaureat este inutil, având în vedere că multe facultăți au examen de admitere, iar cunoștințele de bază ale elevului au fost deja testate înainte de admiterea la liceu“.
 
Mai spun elevii constănțeni că a crescut în România rata analfabeților funcționali. Eu pun, însă, în legătură, creșterea acestei rate cu faptul că au scăzut foarte multe standardele de promovabilitate a Bacalaureatului în ultimii ani.
 
Toate aceste aspecte, precum și toate aspectele enumerate de elevii constănțeni prin comunicatul făcut public trebuie îndelung gândite, dar și corelate și contextualizate, astfel încât cei în drept să ia cea mai bună decizie pentru liceenii viitori absolvenți de liceu.
 
Citește și

Asociația Elevilor din Constanța solicită desființarea examenului de Bacalaureat!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii