Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:31 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviul on line cu fostul director financiar contabil al Sanatoriului Techirghiol, Maria Badea s-a terminat, tema a fost Afaceri transpartinice la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare de la Techirghiol???

ro

09 Nov, 2010 11:43 12514 Marime text
interviul on line cu fostul director financiar contabil al sanatoriului techirghiol maria badea s a terminat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • stoian Luminita 05 Apr, 2012 22:14 ce s-a mai intamplat din 2010 si pana azi 05 aprilie 2012?
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:55 @mihai dumitru 2: In acest moment nu depinde sa mine sa ma intorc.
  • mihai dumitru 2 11 Nov, 2010 10:47 doamna badea nu trebuia sa plecati trebuia sa r amaneti ca acest sanatoriu se va duce fara dumneavoastra haideti sa facem ceva plizzzzz si sa salvam aceasta unitate va ajutam si noi cei ce stim cat ati colaborat la bunul mers a sbrt. va rugam ca nu e demn sa fie condusa o unitate de acest oier va rugam mult doamna badea plizzzzzz nu ne lasati pe mina acestui nemernic
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:34 @Interviu:Probabil ca cel care a dat decizia.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:34 @Sanatoriu:Nu am cunostinta de acest lucru.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:32 @George:- in cazul achizitiei unui schimbator de caldura la pretul de 26.225,22 lei si achizitia unui serviciu de montat schimbator caldura la pretul de 12.152,29 lei, in conditiile in care in evidentele institutiei se regaseste o oferta de in suma de 26.192,43 lei care include atat schimbatorul cat si montarea lui. In acest caz in afara de diferenta ce urmeaza a fi achitata in plus de 12.185,08 lei, se depaseste si suma prevazuta in BVC (30.000 lei) si nici nu exista documente legal intocmite pentru achizitia respectiva ( nu exista contract); - in cazul achizitieiunui numar de 2 masini spalat pardoseli la pretul de 36.092,90 lei, de la SC Pruteanu SRLin conditiile in care in evidentele institutiei se regaseste o nota de comanda de peste 55.000 lei, pentru 3 masini spalat (fiind astfel depasite fondurile din BVC). In acest caz, in afara de pretul foarte mare la care au fost achizitionate masinile ( in comparatie cu preturile de pe piata), la receptia acestora comisia a constatat ca acestea nu functioneaza si ca sunt masini folosite, si in procesele verbale de receptie au inscris "Nu se admite receptia". Nici in acest caz nu exista documente legale intocmite, astfel achizitia s-a facut in baza unei note de comanda semnate de Rusu Vasilica si Toanca Janetta, fara a exista incheiat contract, avizat de persoanele care au atributii in acest sens (juridic pentru legalitate, director financiar contabil pentru existenta fondurilor).
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:30 @SOS:Nu numai ca am platit mai putin, i-am retinut si penalitati de peste 4 miliarde de lei firmei care a facut reparatia.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:28 @Silviu:nu stiu cine este suzana matei, dar se pare ca este una din persoanele din ministrul sanatatii care il sustine.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:27 @Mihaela:am adus la cunostinta ministerului sanatatii si la cunostinta consiliului de administratie abuzurile domnului rusu si nimeni nu a dispus nici o masura
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:26 @Vasile: Sunt convinsa ca toate deciziile pe care le ia domnul Rusu le ia doar dupa ce se consulta cu doamna Toanca.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:25 @Cristian:De multe ori a afirmat domnul Rusu ca ne va da pe toti afara si va externaliza serviciile prin aducerea unor firme de specialitate.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:24 @Alexe:Eu cred ca miza inlaturarii mele este existenta a 2 milioane de euro in cont fara sa avem nicio datorie si veniturile pe care le realizeaza sanatoriul din vanzarea de namol.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:22 @Gina: Da, asa este doamna. Personal am fost amenintata ca voi fi data afara din institutie cu mascatii.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:21 @mihai dumitru: Intr-adevar Salvatore utilizeaza autoturismul unitatii, desi nu este angajat al sanatatoriului. din cate cunosc este consilierul personal si de imagine al domnului Rusu.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:17 @Ariel: consulta raspunsurile , s-a raspuns deja la aceasta intrebare.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:17 @SRV:Din punctul meu de vedere nu poate participa deoarece nu intruneste conditiile, dar asupra acestui acestui aspect trebie sa se pronunte domnul director al DSP, Constantin Dina.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:16 @SO:Nimic nu va putea inlocui partea de suflet. Au fost patru ani din viata mea si sufletul meu ramane in continuare langa oamenii de calitate din cadrul sanatoriului.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:10 @anonim:eu nu am achizitionat in anul 2007 nici un imobil. Am un apartament de 2 camere din anul 1997, in cei 25 ani de activitate niciodata nu am avut un"simplu Salariu" deoarece lunar eu am avut salarii de peste 50 milioane lei. Pentru achizitia apartamentului in anul 2009 din Bucuresti eu am vandut un aparatament din constanta zona stadion care a fost achizitionat in anul 2004, anterior in anii 2002 si 2003 am vandut o casa din constanta strada teodor Burada si un teren din constanta strada luntrasi (eu lucrez la sanatoriu din 2006). referitor la excursiile in strainatate mentionez ca pana in luna iulie 2008 eu nu am fost nici macar pana la Bulgari, ori dupa 25 ani de activitate si la un salariu de peste 50 milioane lunar cred ca imi permiteti sa merg sa vizitez 4 tari.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:09 @bebelusa3:la prima intrebare sper sa ne raspunda domnul Dina Constantin - director DSPJ care are ca si atributii sa verifice dosarele candidatilor atat din punct de vedere al numelui cat si al indeplinirii conditiilor de vechime in posturi prevazute cu studii superioare deoarece rusu nu indeplineste aceasta conditie, el fiind, conform carnetului de munca: muncitor necalificat, ajutor de ospatar, ospatar, asociat unic si administrator Cat despre apa minerala dupa ce eu m-am intors din concediu am inteles ca prin nota de fundamentare intocmita de domnul Mihaila Mihai acesta solicita achizitia unui numar de 2500 sticle apa minerala pentru protectia muncii iar rusu a modificat nota la 8500 sticle.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:08 @bebelusa2:Domnul Rusu Vasilica de la numirea sa in functia de manager interimar a solicitat si a beneficiat de prestarea unor servicii de catre persoane din afara institutiei, si carora, desi nu au nici un contract incheiat cu institutia noastra, le-a pus la dispozitie documentele institutiei ,dosarele cu documente personale ale membrilor comitetului director si informatii despre activitatea desfasurata in sanatoriu. •Persoanele respective beneficiaza de logistica sanatoriului, deoarece domnul Rusu a pus la dispozitie acestor persoane calculatoare, imprimante, autoturismul Cielo, spatiu de birou, materiale consumabile, etc; •un domn - Salvatore Aiello, care se prezinta ca fiind director de imagine si consilier personal al managerului, are acces in toate compartimentele din sanatoriu ( baza de tratament, cabinete, cantina, birouri administrative, magazii, spatii de cazare, etc) si solicita personalului rapoarte si explicatii despre circuitul documentelor si despre activitatea desfasurata de catre salariati si contacteaza diversi furnizori pentru aprovizionarea sanatoriului cu bunuri si servicii. Mai mult decat atat in nenumarate randuri a dat dispozitii pentru achizitia de lucrari si produse personalului din cadrul biroului de achizitii. In momentul in care personalul din cadrul biroului de achizitii ii explica faptul ca solicitarile dumnealui nu sunt legale acesta ridica tonul, jigneste personalul si ii ameninta ca vor fi dati afara. •In data de 23.09.2010 domnului Salvatore Aiello i s-au predat mai multe alimente gasite asupra personalului sanatoriului de catre firma de paza a institutiei; •Incepand cu data de 04.10.2010 in cadrul serviciului aprovizionare transport isi desfasoara activitatea o domnisoara care intocmeste note de comanda . La intrebarea daca este angajata sanatoriului a raspuns ca “ se va incheia contract de munca saptamana viitoare”, dar nici pana astazi nu are contract de munca cu sanatoriul.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:07 @bebelusa1:Rusu pretinde ca are de luat de la sanatoriu peste 5,5 miliarde lei. Dosarul cu Blak are termen pe 17.11.2010(si din informatiile mele deja s-au Rusu a facut matrapazlancuri la expertiza deoarece desi DGFP aprin procesul verbal a consemnat ca nu are de primit bani ci a incasat chiar in plus, se pare ca expertiza ii este favorabila atat timp cat rusu reprezinta si sanatoriul si firma Black); dosarul SIlir este suspendat, iar in cazul dosarului RSV acesta a pierdut procesul.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:07 @Dana: Avand in vedere ca toate actele emise de manager au continut numele Rusu Silviu Vasilica din punctul meu de vedere sunt nule, incepand cu ordinul de numire. Ma astept ca macar in acest caz organele competente sa se autosesizeze iar de aceasta data ministerul sanatatii sa dispuna masuri legale.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:06 @Dorina: am refuzat sa platesc deoarece documentele prezentate la plata nu indeplineau conditiile legale pentru a fi achitate. Silir pretinde de la sanatoriu peste 150.000 lei. Da exista un contract de chirie pentru care are de achitat o chirie de peste 16.000. centrala termica nu a functionat pentru Rusu a achizitionat un combustibil foarte scump si foarte prost care a stricat centrala noua (achizitionata anul trecut). Pana la data plecarii mele domnul Rusu nu depusese la biroul resurse umane nici un document. La data numirii i-am solicitat copie dupa CI pentru a fi depusa la Trezoreria Techirghiol dar raspunsul lui a fost "Va garantez ca sunt major, si am sa depun personal CI la trezorerie". mai mult la data numirii a emis o decizie prin care isi acorda un spor de vechime de 20%, pe care a trecuta si in statul de functii pe care eu urma sa il semnez astfel ca am solicitat biroului resurse umane documentul justificativ din care rezulta aceasta vechime , iar raspunsul a fost ca nu detine un document justificativ astfel incat am intocmit o dispozitie de suspendare a platii iar Rusu a modificat decizia respectiva.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:05 @Viorel: Nu tin cu dintii de functie pur si simplu imi apar drepturile, si nu am nimic de ascuns, tocmai de aceea nu am plecat si nu am cedat presiunilor exercitate de oameni influenti.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:04 @Rodi32:Eu nu am venit odata cu PNL pentru ca eu nu am fost membra si nu am avut simpatii politice niciodata. Este adevarat ca pe Septimiu Bourceanu il cunosc de cand avea 8 ani si am fost foarte buna prietena cu tatal sau. Eu nu ma consider o victima dimpotriva cred atat eu cat si familia si colegii mei pot spune ca sunt o "Eroina" pentru ca nu stiu cati ar fi rezistat 5 luni unor presiuni de nedescris iar in cei 4 ani de activitate am reusit transformarea acestei unitati dintro ruina intrun "hotel" modern cu aparatura medicala noua si cu peste 2 milioane de euro in cont.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 11 Nov, 2010 10:03 @Dorin:in primul rand afirmatia nu este reala pentru ca nu s-au cheltuit 800 milioane pentru renovarea unei camere: a) lucrarile au constat in reparatii capitale pentru o camera, hol, baie (sanitare, electrice, termice, constructii) b) valoarea respectiva include pe langa reparatii si dotare cu mobilier, aparate aer conditionat, TV, frigider, cabina dus, etc c) valoarea este rezultata in urma organizarii unei proceduri de achizitie de licitatie deschisa la care au participat mai multi ofertanti, oferta desemnata castigatoare fiind cea mai mica in comparatie cu celelalte oferte;
  • Celebra 11 Nov, 2010 09:39 SUNT CONTRARIATA DE CEEA CE CITESC, CUM ESTE POSIBIL SA FIE PUSA INTR-O FUNCTIE DE CONDUCERE DIN NOU JANETA TOANCA, AVAND IN VEDERE DE MATRAPASLICURILE PE CARE LE-A FACUT LA DSP CTA. INTAMPLATOR O CUNOSC PE DOAMNA MARIA BADEA, UN ECONOMIST CU DEDICATIE PENTRU MUNCA PE CARE O DESFASOARA SI NU CONCET CA AR FI FOST DE ACORD CU CEVA CE NU AR FI FOST IN NEREGULA IN EVIDENTA FINANCIAR-CONTABILA A SANATORIULUI SI NICI CU ACORDAREA LICITATIILOR. CONSIDER CA ACEST ACTUAL DIRECTOR AL SANATORIULUI ESTE DESEMNAT PENTRU A SERVI PARDIDUL CARE ESTE LA PUTERE, ORI MARIA BADEA L-AR IMPIEDICA DE LA NEREGULILE PE CARE SI LE-A PROPUS. SA NU UITAM CE S-A INTAMPLAT LA SANATORIUL TECHIRGHIOL PANA SA FIE INVESTITA IN FUNCTIE MARIA BADEA, CUM SE ATRIBUIAU LICITATIILE, ELE EXISTAU NUMAI PE HARTIE SI PRODUSELE NU ERAU FIZIC SI IN CADRUL INSTITUTIEI, DAR MA INTRAB A PLATIT CINEVA PENTRU ACESTE NEREGULI?
  • SO 11 Nov, 2010 09:06 Intotdeauna OAMENII MARI trebuie sa lupte,nedrept si inegal, cu oamenii MICI.Acum, cand acest grup meschin s-a unit, vizibil, doar pentru a-si atinge unicul scop de A PRADUI,v-as intreba, D-na Badea, ce anume ar putea sa inlocuiasca partea de SUFLET pe care ati lasat-o la Sanatoriul Techirghiol.
  • RSV 10 Nov, 2010 23:43 Dna Badea, ne puteti spune cum poate participa domnul Rusu la examenul pentru postul de manager al SBRT cand el nu indeplineste conditiile in ceea ce priveste vechimea in specialitate (in munca). Daca contractul de spalatorie pe care domnul Rusu il avea cu sanatoriul este reziliat ne puteti spune si noua de ce nu exista un proces verbal de predare a spatiului in care era amenajata spalatoria? Oare aceasta inca mai este functionala?? Va multumesc!
  • Ariel 10 Nov, 2010 23:34 Va rugam sa dati detalii despre facturile pe care le-ati refuzat la plata....devine interesant...
  • mihai dumitru 10 Nov, 2010 23:07 este foarte adevarat ceia ce sustine doamna Badea Maria.Aceasta persoana a facut tot posibilul ca sa functioneze unitatea sbt chiar mult prea mult si nu marita sa fie tratata asa de dobitocu asta de rusu si gasca lui.Rusu ar fi bine sa cheme pe cineva sa controleze masina cu,care umbla salvadore ca e masina unitati nu e a lu rusu si m-ai beneficiaza si de bonuri de benzina gratis de la stat ca doar o plimba si pe janeta toanca si e posibil orce. sa verifice cineva activitatea lu rusu in sanatoriu balnear techirghiol de pe vremea lu moraru si veti intelege toti ce are asta cu badea maria,cati bani a pretins ca are de luat de la sbt si alti hoti il sustin si o ancheteaza pe badea iel ca e ala corect. acest rusu se afla in litigiu cu unitatea pe care o conduce si totusi e sustinut,are cineva alte motive?DOAMNA BADEA MARIA a fost pistonata sa plece si nu a plecat de frica a plecat ca e un om demn sa priveasca in ochi altor persoane nu cum face rusu a injurat pana si angajatele. e demn comportamentu lui de oier ca acolo a facut menegmentu. lasati-o pe doamna badea si nu mai insinuati tot felu de aberati
  • gina 10 Nov, 2010 22:58 Se zvoneste in targ cum ca de la venirea Dlui Rusu activitatea in sanatoriu se desfasoara sub amenintare si angajatii sunt jigniti si acuzati continuu de incompetenta. Ce ne puteti spune?
  • alexe 10 Nov, 2010 22:28 sunt interese urise la techirghiol:bani adica milioane de euro,namolul exploatat de santoriu, suprafete uriase de teren si numeroase cladiri care aprtin sanatoriului
  • cristian 10 Nov, 2010 22:25 Doamna directoare sunteti la curent cu zvonurile legate de externalizarea anumitor servicii in cadrul sanatoriului techirghiol?Sau cu cele legate de privatizarea pe care o urmareste domnul rusu?
  • vasilica fara frica 10 Nov, 2010 22:23 recunosc ca am fost numit manager cu tot conflivctul meu de interes pentru ca am uns pe cine trbuie recunosc ca am facut liceul la seral si diploma de facultate numa eu stiu cum am obtinut o recunosc ca singura profesie pentru care sunt calificat e cea de ospatar recunosc ca am bani pt ca am furat bine de la sanatoriu cand am avut ocazia recunosc ca am facut obsesie cu razbunarea mea pe badea reccunoasteti si voi ca in romania e mai mult decat suficient ca sa devii manager
  • ........... 10 Nov, 2010 22:15 doamna badea sa va tineti tare.noi, cei care cunoastem adevarul va suntem alaturi.adevarul trebuie sa iasa la lumina!doamne ajuta!
  • vasile 10 Nov, 2010 22:11 eu va lamuresc cu o parte TOANCA=PSD,toanca spala creierii lui vasilica-intre noi fie spus nu ca ar avea multi-si atunci cum ramnae cu spatele lui vasilica?accepta el SPATELE????????????care cica e pdl sau unpr????????????pai cum vine asta!!!!!!!!!!!!aici lamuriti voi.cine seamana si cine culege?
  • mihaela 10 Nov, 2010 22:05 ati adus la cunostinta autoritatilor acuzele pe care i le aduceti lui rusu?e greu de crezut ca ministerul daca ar sti nu ar lua masuri
  • silviu 10 Nov, 2010 22:03 aveti idee cine este aceasta suzana matei din ministerul sanatatii care il sprijina pe rusu?
  • nicu 10 Nov, 2010 21:42 poate recunoaste intr-un final ministerul sanatatii ca a gresit si poate ne lumineaza care este situatia actelor semnate de acest incompetent care daca ar fi sa ne luam dupa documente nici nu a fost vreodata manager
  • ana 10 Nov, 2010 21:37 o doamna caracterizata prin verticalitate si modestie, foarte bine pregatita, legista........si as putea continua;daca in tara asta toti ar fura cat a furat doamna badea am duce-o mai bine ca elvetienii.
  • SOS 10 Nov, 2010 20:39 Oare chiar a fost platita dublu firma care a reabilitat SBRT sau suma platita a fost mult sub valoarea contractului pentru ca s-au aplicat penalitati pentru nerespectarea clauzelor contractuale?!?Cercetati domnilor avizati!!! Cautati dovezi dpdv contabil nu politic!!!
  • anonim 10 Nov, 2010 20:10 daca pretinde ca a fost atat de corecta in tot acest mandat, cum a reusit sa isi cumpere in anul 2007 un imobil in constanta,ca mai apoi, in anul 2009 sa ii cumpere fiicei sale o locuinta in bucuresti..in valoare de 100.000 euro( conform declaratiei de avere), dintr-un simplu salariu?..tot din salariul acesta si-a permis sa calatoareasca intr-un interval de 2 ani in 4 tari?... daca tot sustine ca demisionarea a fost un abuz..oare neregulile gasite nu reprezinta tot abuzuri, de aceasta data comise de catre ea?
  • bebelusa3 10 Nov, 2010 19:35 Dna Badea dvs cine credeti ca s-a inscris la concursul pentru postul de manager al institutiei,d-nul Rusu Silviu Vasilica sau Rusu S. Vasilica? Ce ne puteti spune despre achizitionarea apei minerale din luna octombrie 2010?
  • bebelusa2 10 Nov, 2010 19:33 Doamna Badea ce ne puteti spune despre celebrul Salvadore care bantuie prin Sanatoriu,este angajatul unitatii sau nu?Mai exista si alta persoana in aceiasi situatie cu domnul amintit mai sus?
  • bebelusa1 10 Nov, 2010 19:29 Doamna Badea cu stima si respect va adresez urmatoarea intrebare: Cati bani pretinde ca are de recuperat D-nul Rusu de la Sanatoriul Balnear,si ce ne puteti spune despre cele trei dosare in instanta.
  • dana 10 Nov, 2010 19:04 dna Badea, e dovedit , pe Rusu il cheama Vasilica, si atat, sa intelegem ca in toata aceasta perioada sanatoriul a fost condus de o persoana care nu exista? CE EFECTE JURIDICE ar putea produce niste documente oficiale semnate de o persoana care nu exista? Rusu Silviu Vasilica???
  • george 10 Nov, 2010 16:45 Dna Badea,dl Rusu declara ca ati blocat activitatea sanatoriului refuzand sa semnati anumite plati; dvs declarati ca nu le-ati semnat ,pentru ca nu erau conform legii; ne puteti da macar un exemplu?
  • dorina 10 Nov, 2010 15:37 sa ne spuna doamna Bade ce a refuzat sa plateasca. are cunostinta despre contractul lui Rusu cu spalatoria Sanatoriului? stie doamna citi bani are de luat SILIR comul, firma lui Rusu? cunoaste doamna Badea motivul pentru care centrala termica nu a functionat 2 zile si pentru care s-a pierdut garantia injectoarelor? stie doamna cind si-a depus acest Rusu documentele ,inclusiv co[pia dupa CI la Sanatoriu, si de ce atit de tirziu?
  • Viorel 10 Nov, 2010 13:40 Pentru ce tine cu dintii d-na Badea de functie? Oare nu vrea sa acopere unele chestii facute acolo la Sanatoriu?