Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verificări ale poliției în Portul Constanţa Sud Agigea

ro

05 Aug, 2016 15:06 2489 Marime text
La data de 4 august ., polițiștii din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au acționat în Portul Constanţa Sud Agigea, verificând un container sosit din China pe adresa unei societăți comerciale din București şi operaţiunile de import-export cu produse contrafăcute ori piratate.
 
În urma controlului fizic al containerului, au fost descoperite 6.000 de spray-uri autoapărare, 2.500 de apărătoare de mână din fier pentru autoapărare, 450 de aparate electrice pentru autoapărare cu electroşoc, care nu se regăseau în declaraţia vamală de import, precum și 840 de aparate electrice pentru călcâie și 1.600 rezerve pentru respectivele aparate electrice, bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală. 
 
Mărfurile, având o valoare de piaţă estimată la 250.000 de lei, au fost reţinute de către organele vamale în vederea continuării cercetărilor.
 

În cauză, s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări faţă de reprezentanţii societății comerciale din Bucureşti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”folosirea de acte nereale la autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 272 din Legea 86/2006 şi ”punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin. 1 lit. b din Legea 84/1998.

 
Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a prejudiciului creat, a identificării şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor participante la săvârşirea faptei.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii