Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verificări pe litoral Șase obiective funcționau fără autorizație de securitate la incendiu

ro

07 Jul, 2020 12:45 1132 Marime text


•    Au fost aplicate 34 amenzi contravenţionale în valoare totală de 91.000 lei

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au dat publicității ultimele date legate de controalele specifice desfășurate la obiectivele de turism de pe litoral.

Iată comunicatul oficial remis de ISU Dobrogea:

Pe durata sezonului estival, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ al judeţului Constanţa efectuează activităţi specifice în vederea verificării  unităților de turism, restaurante, cluburi și alte obiective.
Astfel, în perioada 04-06 iulie a.c., în staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre au fost efectuate controale în 28 de obiective de turism şi alimentaţie publică, după cum urmează: 5 de unități de turism, 23 restaurante, cluburi și discoteci.
În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 151 deficienţe și 6 obiective care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 149 sancţiuni, respectiv 115 avertismente şi 34 amenzi contravenţionale în valoare totală de 91.000 lei.
Dintre constatările cel mai frecvent menţionate în documentele de control, putem exemplifica:
-    neîntocmirea şi/sau neavizarea planului de intervenţie, la unele unităţi de turism;
-    nesolicitarea și neobținerea autorizației de securitate la incendiu;
-    neasigurarea angajării unui cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor;
-    nemenţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor electrice pentru iluminatul de siguranţă pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, pentru marcarea hidranţilor interiori de incendiu, cât şi pentru intervenţie în încăperea centralei termice;
-    lipsa verificării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor existente (stingătoare), aflate în dotarea unor construcţii de turism, în conformitate cu reglementările tehnice;
-    exploatarea cu defecţiuni şi improvizaţii a instalaţiei electrice aferentă construcţiilor.
Pe timpul controalelor privind securitatea la incendiu, efectivele inspectoratului au desfășurat și
acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Constanța, fiind verificate peste 1700 de persoane și aplicate două avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii