Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:42 10 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimul dosar desprins din ancheta presupusei corupţii din Rutiera Constanţa, „tranşat“ de judecătoarea Marinela Mitan

ro

23 Nov, 2015 00:00 1563 Marime text


Tribunalul Constanţa a fixat primul termen de judecată în ultimul dosar desprins din mega-ancheta presupusei corupţii din Serviciul Rutier Constanţa.
 
Cauza se află pe masa judecătoarei Marinela Mitan şi va fi analizată pe data de 16 decembrie.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, în acest dosar au fost deferiţi Justiţiei trei poliţişti: Gigi Cristian Ruşescu (bănuit de 38 de infracţiuni, dintre care 32 de trafic de influenţă, una de luare de mită, una de favorizarea făptuitorului, două infracţiuni de abuz în serviciu şi două infracţiuni de fals intelectual), Cosmin Cristian (suspectat de două infracţiuni de abuz în serviciu şi de o infracţiune de sustragere de înscrisuri) şi Paul Mihai Ciolpan, deferit Justiţiei pentru cinci infracţiuni, dintre care două de abuz în serviciu, două de fals intelectual şi una de trafic de influenţă.
 
Tot în acest dosar au mai fost trimişi în judecată trei civili: Gigel Budur - pentru trei infracţiuni de complicitate la cumpărare de influenţă şi două de cumpărare de influenţă, George Guliu - pentru trei complicităţi la cumpărare de influenţă şi Adrian Toader - acuzat de dare de mită şi tentativă la înşelăciune.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
 
Amintim că, în 2009, procurorii au zguduit din temelii Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, după ce au luat în colimator aproape 40 de poliţişti. De altfel, în ultimii ani, mai mulţi poliţişti trimişi în judecată în diverse dosare desprinse din mega-dosarul presupusei corupţii au fost condamnaţi, dar şi achitaţi. 

Citeşte şi 
Trei poliţişti din IPJ Constanţa, trimişi în judecată în ultima parte a dosarului „Mafia de la Rutieră“ (rechizitoriu)
Poliţist anchetat din greşeală în dosarul „Mafia de la Rutieră“, despăgubit cu 10.000 de lei
Poliţistul Cicerone Dincă, în continuare în arest (referat DNA)

Ti-a placut articolul?

Comentarii