Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:46 26 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost director din CJC, întors de pe drumul libertății de Tribunalul Constanța

ro

24 Jul, 2021 00:00 1373 Marime text
 
  • Recent, Adrian George Gâmbuțeanu a fost trimis în judecată într-un alt dosar, unde este bănuit de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, dar și de luare de mită în formă continuată.
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au anulat, vineri, 23 iulie 2021, decizia Judecătoriei Medgidia, instanță care hotărâse ca Adrian George Gâmbuțeanu, fostul director general al Regiei Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (R.A.J.D.P.) Constanța, să fie eliberat condiționat!
 
Decizia Tribunalului Constanța este definitivă și a fost luată, potrivit datelor noastre, de judecătoarele Marinela Mitan și Monica Laura Tănase, de la Tribunalul Constanța.
 
Oficial
 

Admite contestaţia formulată de DNA Constanţa împotriva sentinţei penale nr. 1001 din data de 28.04.2021 pronunţată de Judecătoria Medgidia în dosar penal nr. 2821/256/2021. Desfiinţează hotărârea atacată. Respinge propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penit. Constanţa-Poarta Albă, privind pe condamnatul Gâmbuțeanu Adrian George, deţinut în Penitenciarul Constanţa Poarta Albă. Stabileşte termen de reiterare a propunerii după data de 23.10.2021. Înlătură din sentinţa penală contestată dispoziţiile contrare prezentei decizii. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate care nu contravin prezentei decizii. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi 23.07.2021.

 
Amintim că Adrian George Gâmbuțeanu a fost condamnat definitiv, prin decizia penală nr. 239 din 11.07.2019 a Înaltei Curte de Casație și Justiție, la o pedeapsă de trei ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.
 
Recent, Adrian George Gâmbuțeanu a fost trimis în judecată într-un alt dosar, unde este bănuit de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, dar și de luare de mită în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut printre altele că „inculpatul Gâmbuțeanu Adrian George, în calitatea menționată mai sus, „ar fi pretins de la 11 prestatori de servicii care colaborau cu Regia, direct sau prin intermediari, să facă donații/sponsorizări către filiala județeană a partidului din care făcea parte sau plăți către două societăți comerciale„.
 
„Reprezentanții celor două societăți făceau parte din cercul relațional al conducerii partidului din care făcea parte și inculpatul, fiind furnizori de materiale publicitare pentru campaniile electorale. În situația în care cei 11 oamenii de afaceri ar fi refuzat plata acelor sume de bani, inculpatul ar fi dispus să nu le mai fie achitate facturile ce aveau ca obiect serviciile prestate în beneficiul Regiei. Suma totală pretinsă de inculpat și plătită de furnizori în modalitățile mai sus ar fi în cuantum de 386.000 lei (128.000 lei donații/sponsorizări către partid, 102.000 lei plăți către una dintre societăți și 156.000 lei plăți către cealaltă). Faptele descrise ar fi fost săvârșite în perioada iunie 2011 - iunie 2013“, potrivit DNA.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Eliberarea condiționată a omului de afaceri Ioan Niculae, anulată de Tribunalul Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii