Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal monstru la Medgidia Zeci de ani de puşcărie în dosarul poliţistului lovit cu toporul peste mână

ro

19 Dec, 2012 02:03 4412 Marime text
condamnati_palatul_justitiei.jpgŞapte persoane implicate într-o bătaie generală, în municipiul Medgidia, în timpul căreia un om al legii a fost lovit cu un topor peste mână, au fost condamnate la ani grei de închisoare. Decizia a fost luată de Tribunalul Constanţa şi poate fi atacată la Curtea de Apel.

Concret, Ahmet Iusein a luat 8 ani pentru tentativă la omor calificat, trei luni pentru port ilegal de armă albă şi un an pentru ultraj. În final, Tribunalul a decis ca Iusein să execute, în regim de detenţie, pedeapsa de nouă ani. Ferit Iusein a fost condamnat la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, tot un an pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburare a ordinii publice. După contopirea pedepselor, judecătorii au decis ca Ferit Iusein să execute pedeapsa cea mai grea, de un an de închisoare, însă s-a decis suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de trei ani. Mai departe, Ridvan Iusein a luat 1,2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj şi un an pentru infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice la pedeapsa. În final, Tribunalul a hotărât ca Ridvan Iusein să execute pedeapsa de doi ani şi două luni de închisoare. Erghin Şaban a luat, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, 1,6 ani de închisoare, un an pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului şi 1,6 ani pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburare a ordinii publice. Salim Iusein a luat, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, un an de închisoare, pentru favorizarea infractorului a primit şase luni, iar pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburare a ordinii publice a mai luat un an de închisoare. Ibazer Amet a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav la pedeapsa de 15 ani de închisoare şi la un an pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Ultimul, Sesghin Saip, a luat un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de trei ani. Tribunalul a mai dispus confiscarea specială a sabiei despre care se spune că ar fi fost folosită în scandal de Ahmet Iusein.

Ce spun procurorii Parchetului General al României

Amintim că, potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, în noaptea de 6 - 7 septembrie, în municipiul Medgidia a avut loc un conflict stradal între două grupuri de persoane. „În contextul acestei altercaţii, un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Medgidia a fost atacat cu un topor de către o persoană implicată în conflict, fiindu-i aplicată o lovitură în zona antebraţului drept. În această împrejurare, poliţistul a executat mai multe focuri de armă atât în plan vertical, cât şi în direcţia agresorului, unul dintre gloanţe lovindu-l pe acesta, în piciorul stâng", potrivit Parchetului General al României. Ulterior, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au spus că Ahmed Iusein şi Enghin Şaban au spart geamurile unui imobil folosit ca sediu al unei societăţi comerciale aparţinând lui Iusein Şucuri, care se afla la sediu împreună cu Şaip Sezghin. De frică, acesta din urmă ar fi fugit pe strada 1 Mai, însă ar fi fost urmărit şi lovit de către un autoturism condus, din câte se pare, de Iusein Ahmed. Ulterior, şoferul ar fi părăsit locul accidentului fără a avea permisiunea oamenilor legii, însă, la scurt timp, autoturismul a fost depistat în trafic. În respectiva maşină au fost identificaţi, conform organelor de anchetă, Iusein Ahmed, Şaban Enghin, Amet Ibazer, Iusein Ferit, cetăţeanul turc Cam Tarîk şi Iuseim Salim. Potrivit poliţiştilor, indivizii mai sus precizaţi ar fi devenit recalcitranţi şi ar fi folosit spray-uri iritant lacrimogene împotriva lucrătorilor de poliţie. Mai mult decât atât, Ibazer ar fi lovit unul din agenţi peste mână, cu partea netăioasă a unui topor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii