Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Referendum pentru demiterea preşedintelui DNA cere audierea persoanelor arondate Secţiei de votare 360 din Ovidiu

ro

10 Dec, 2012 02:55 1831 Marime text
dna_referendum_vot_Cleopatra.jpgLa câteva zile după ce procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunţat, pentru a treia oară consecutiv, începerea urmării penale faţă de alţi constănţeni în dosarul referendumului naţional organizat pentru demiterea preşedintelui României, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trecut la fapte. Mai exact, la sediul DNA sunt aşteptaţi, în perioada imediat următoare, potrivit unor surse, cei care au votat în cadrul Secţiei 360 din Ovidiu.

La data de 21 noiembrie, oficialii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunţat derularea unor cercetări specifice faţă de membrii mai multor birouri electorale constituite pe raza judeţului Constanţa.

De altfel, cu o zi înainte, procurorii Parchetului General al României au dispus începerea urmăririi penale faţă de Veronica Popescu, Manuela Raluca Cojocaru Libu, Maria Petre, Elena Popa şi Mariana Puşcaşu. Cele cinci femei au fost membre ai biroului electoral al Secţiei de votare nr. 360 din Ovidiu şi sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale prevăzută de art. 55 din Legea 3/2000.

Prin rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că cele cinci învinuite, cu ocazia desfăşurării Referendumului naţional din data de 29 iulie, „au introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot, corespunzător unui număr de persoane care nu s-au prezentat la urne şi a căror semnătură a fost executată în fals, denaturând, în acest mod, realitatea datelor înscrise în documentele întocmite la nivelul biroului electoral". De menţionat că, potrivit unor surse, în perioada imediat următoare, la DNA vor fi chemaţi şi cei care au votat la Secţiile 488, 489 şi 490 din localitatea Lumina. În zilele de 22 şi 23 noiembrie, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunţat începerea urmăririi penale faţă de mai multe persoane din Lumina sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii