Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proxeneti cercetati pentru exploatarea a sapte tinere

ro

28 Sep, 2007 00:00 2108 Marime text

Cei doi proxeneti retinuti, in cursul zilei de miercuri, de catre politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, au fost prezentati Tribunalului Constantei cu propunere de arestare preventiva. Este vorba de Ene Marian Geageac, de 37 de ani, din Constanta, si Nicoleta Bucataru, de 20 de ani, din Topraisar.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, cei doi au sechestrat, in mai multe apartamente inchiriate in municipiu, sapte tinere, unele dintre ele minore, pe care le-au obligat sa intretina relatii sexuale cu clientii adusi de ei, in schimbul unor sume de bani. Cei doi, impreuna cu Mihai Dragnea, zis Mihai Catelaru, si Cristian Asavoaie, zis Cabzan, au pus la cale un plan diabolic. Incepand din iunie 2005 au batut tara, tinta lor fiind localitatile sarace. Au "ochit" tinere, de regula minore, care nu aveau un trai prea bun acasa, si le-au promis marea cu sarea, bani si distractie fara munca. Sapte fete din judetele Botosani, Giurgiu si Constanta au fost ademenite in acest mod. Nu a durat mult pana cand proxenetii si-au dat arama pe fata. Victimele au fost pur si simplu sechestrate in locuintele in care fusesera aduse si puse la treaba. Fetele erau transportate la domiciliul clientilor, unde intretineau raporturi sexuale. In tot acest timp erau de-a dreptul pazite la usa, iar la sfarsit erau readuse in apartament. Practic, nu aveau nici o posibilitate de a scapa. In schimbul unei partide de sex primeau intre 50 si 80 de lei, dar toti banii intrau in buzunarul proxenetilor.

Incercarea de a fugi, aspru pedepsita cu bataia

"Paznicul" lor era Nicoleta Bucataru, care le batea cu cruzime ori de cate ori incercau sa fuga. Mihai Dragnea, la randul sau, le mai administra cate o corectie fizica, pentru a le pedepsi indrazneala. Organele de politie au fost alertate in momentul in care Ana Georgiana Osman, una dintre fetele sechestrate, l-a implorat pe clientul sau sa o scape de chin. Barbatul a ajutat-o sa fuga, iar pe data de 8 septembrie fata a reusit sa scape din locuinta de pe strada Pescarilor, unde era tinuta prizoniera. Pe data de 26 septembrie, politistii au descins in apartamentul respectiv, unde alte doua tinere, Petruta Alina P, de 15 ani, si Mariana Olaru, au fost gasite. Prima dintre victime a declarat ca fusese adusa acolo de Ene Marian Geageac, care o cumparase cu 250 de euro de la un alt proxenet, a carui identitate nu a fost inca stabilita. Cu ocazia perchezitiilor, efectuate simultan in locuintele proxenetilor si in apartamentele inchiriate de acestia, au fost descoperite certificate de nastere, pasapoartele si carti de alegator ale victimelor, pe care acestia le retinusera pentru a le impiedica sa fuga sau sa obtina acte de identitate. Politistii au gasit 10 telefoane mobile care erau folosite pentru a raspunde apelurilor clientilor, atrasi prin anunturile publicate la rubrica "matrimoniale" din ziarul Telegraf. Ene Marian Geageac si Nicoleta Bucataru sunt acuzati de lipsire de libertate in mod ilegal si proxenetism. Politistii il cauta in continuare pe Mihai Dragnea, care pe data de 24 septembrie a plecat in Franta. De asemenea, cercetarile continua in vederea identificarii celorlalti membri ai retelei de traficanti de persoane.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii