Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii parasesc penitenciarul

ro

09 Sep, 2009 02:12 2090 Marime text

cap_3.jpgDoi poliţişti, condamnaţi la închisoare fie pentru ucidere din culpă, fie pentru corupţie, se pregătesc să părăsească Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă. Aceştia sunt foştii comisari Iulian Ploeşteanu şi Claudiu Bucur.

Condamnat, în ianuarie 2008, definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, Iulian Ploeşteanu, fost comisar în cadrul Biroului Poliţiei Rurale al Poliţiei Municipiului Constanţa, a fost încarcerat în aceeaşi lună în Penitenciarul Poarta Albă. La sfârşitul anului, mai exact, în luna decembrie, ex-comisarul va putea intra la comisie pentru eliberarea pentru bună purtare şi, după câte se pare, are toate şansele să o obţină. Iulian Ploeşteanu a fost trimis în judecată pe 24 decembrie 2006, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Potrivit rechizitoriului, la sfârşitul lunii iulie 2006, Ploeşteanu a lovit cu maşina o femeie care se afla pe trecerea de pietoni, iar apoi a fugit de la locul accidentului, dar a fost depistat în trafic. În urma testării cu aparatul Drager, s-a stabilit că poliţistul avea o alcoolemie de 2,4 mg/l. Maria Solomon, de 58 de ani, victima comisarului, a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă imediat după accident, însă viaţa ei nu a mai putut fi salvată. Instanţa l-a condamnat pe poliţist şi la plata unor daune morale de circa 58.500 de lei, către familia victimei, menţinând sechestrul asigurător asupra apartamentului fostului om al legi. La rândul său, fostul comisar Claudiu Bucur, din cadrul Secţiei Regionale a Poliţiei Transporturi Constanţa, a fost arestat pe 1decembrie 2008, în urma unui flagrant realizat de procurorii anticorupţie. Bucur a fost prins în flagrant în timp ce primea 11.000 de euro şi 4.000 de lei de la un denunţător. Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat pe poliţist şi l-a condamnat la un an şi zece luni de închisoare, cu executare. Sentinţa a fost menţinută la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ex-comisarul Bucur va intra la comisie în februarie 2009, având, şi el, toate şansele să fie eliberat pentru bună purtare.

{mos_ri:Iulian Ploesteanu,Claudiu Bucur}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pai santem in septembrie....dormiti cand scrieti aceste stiri.??? 09 Sep, 2009 11:28 Arestat pentru luare de mită Al doilea om al legii condamnat de instanţă la închisoare este cms. Claudiu Bucur, fost angajat al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi (SRPT) Constanţa, care a primit o pedeapsă de un an şi zece luni pentru luare de mită. Acesta va fi adus în faţa comisiei de eliberare condiţionată a Penitenciarului Poarta Albă în luna februarie 2010, cînd va face un an şi două luni de închisoare, avînd în vedere că a fost arestat în decembrie 2008. mai citit si voi alte ziare inainte de a debita niste idiotenii