Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:27 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rătăciţi din cauza ceţii Pescari salvaţi la Sfântul Gheorghe

ro

16 Mar, 2015 00:00 810 Marime text
Sâmbătă dimineaţă, doi bărbaţi ieşiţi în larg cu o barcă pescărească au solicitat ajutorul autorităţilor, după ce şi-au dat seama că nu mai găsesc drumul de întoarcere din cauza ceţii dense.
 
Astfel, la ora 4.00 dimineaţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au fost sesizaţi telefonic de un reprezentant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea pentru a interveni pe Marea Neagră, în vederea recuperării a două persoane aflate într-o barcă pescărească, care solicitaseră ajutor prin numărul unic de urgenţă 112.
 
În cel mai scurt timp, o ambarcaţiune rapidă, model Shaldag, din cadrul Grupului de Nave Sulina, a pornit în misiunea de salvare, reuşind să identifice ambarcaţiunea pescărească la aproximativ 2 mile travers de Canalul Sfântu Gheorghe.
 
Astfel, cei doi bărbaţi aflaţi în barcă, cetăţeni români domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea, cu vârste de 46 de ani, respectiv 50 de ani, au fost preluaţi de poliţiştii de frontieră şi transporţi în siguranţă în Portul Sulina.
 
Cele două persoane, care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, au declarat că nu se mai puteau orienta pe mare din cauza ceţii dense, motiv pentru care s-au rătăcit şi au solicitat ajutor la 112, se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă, remis redacţiei.
 
Acţiunea de salvare şi căutare pe mare a fost coordonată de poliţişti de frontieră din cadrul SCOMAR (sistemul integrat de supraveghere a frontierei maritime).

Ti-a placut articolul?

Comentarii