Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii ale poliţiştilor de la Transporturi. Comerţ şi pescuit ilegal! Bunuri de 100.000 de lei indisponibilizate

ro

19 Aug, 2018 11:47 1052 Marime text
În ultima săptămână, polițiștii de la transporturi au întocmit 60 de dosare penale pentru infracțiuni la regimul siguranței transporturilor și au intervenit în 30 de situații pentru ajutarea persoanelor aflate în dificultate.
 
În perioada 10 – 17 august a.c., sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi a Poliției Române, polițiștii au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracționalității incidente transporturilor feroviare, aeriene și navale, în 195 de aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale, în 410 stații de cale ferată și au patrulat în 420 de trenuri de călători.
 
În urma acțiunilor desfășurate, polițiștii au depistat 8 persoane urmărite național sau internațional și 4 minori lipsiți de supraveghere, care au fost predați familiilor sau internați în centrele de plasament.
 
În urma infracțiunilor constatate, polițiștii au întocmit 60 de dosare penale, în care se desfășoară cercetări pentru probarea infracțiunilor săvârșite, majoritatea de furt, distrugere, evaziune fiscală, falsuri și uzuri de fals, contrabandă, pescuit ilegal și infracțiuni la regimul circulației.
 
Polițiștii de la transporturi au depistat în flagrant delict 10 persoane și au identificat 4 persoane bănuite de infracțiuni în dosare penale înregistrate inițial cu autor necunoscut.
 
Pentru prevenirea comerțului și pescuitului ilegal, a contrabandei și menținerea siguranței pe apă, polițiștii au demarat 10 acțiuni specifice, pe parcursul cărora au fost efectuate 2 percheziții și au aplicat 67 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 24.000 de lei. Ca măsuri complementare, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 100.000 de lei (instrumente ilegale de pescuit, pește, material lemnos, motoare de ambarcațiuni).
 
În această perioadă, polițiștii de la transporturi au intervenit în 30 de situații pentru ajutarea persoanelor aflate în dificultate (accidente sau incidente la calea ferată, întârzieri de trenuri de călători și aeronave, evenimente cultural – artistice).

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii