Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de percheziții în Constanța! Mascații au găsit „munți“ de bani (FOTO)

ro

30 Oct, 2023 09:53 1486 Marime text


La data de 28 octombrie 2023, polițiștii Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța - Biroul de Investigații Criminale au efectuat 28 de percheziții domiciliare, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

Perchezițiile au fost efectuate în județul Constanța, la locuințele a 26 de persoane care ar fi comercializat țigarete de contrabandă, precum și la sediile a două societăți comerciale administrate de către acestea.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că persoanele respective ar fi comercializat astfel de produse, în perioada iulie - octombrie 2023.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea confiscării, 143.680 de țigarete de diferite mărci, 110.290 de lei și 18.880 de euro, cu privire la care există indicii că ar fi provenit din vânzarea țigaretelor de contrabandă.

În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 28 octombrie a.c., polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 52 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

La data de 29 octombrie a.c., acesta a fost prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, propunere ce a fost admisă.

De asemenea, instanța de judecată a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de alte două persoane, bănuite de comiterea aceleiași infracțiuni.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul  Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și  

Proces incredibil
Un șofer a dat flash-uri unei mașini de poliție, să elibereze banda de circulaţie. IPJ a câștigat procesul




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii