Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală și fraudă informatică. Implicați administratorii unei societăţi comerciale

ro

10 Oct, 2023 11:13 1017 Marime text
foto cu rol ilustrativ
În această dimineaţă, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova au pus în executare 12 mandate de percheziţie domiciliară (11 în județul Dolj și 1 în județul Brașov).
 
Activităţile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în care se efectuează
cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, fraudă informatică și bancrută frauduloasă, inforemează Poliția Română.
 
În fapt, începând cu luna martie 2022, administratorii unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate paza şi protecţia ar fi reținut angajaţilor
impozitele și contribuțiile către bugetul de stat, pe care nu le-ar fi plătit în termenul de cel mult 60 de zile, deși dispuneau de lichidități.

De asemenea, aceştia sunt bănuiţi că ar fi participat la licitații organizate de diverse instituții ale statului, unde ar fi folosit documente care atestau, în fals, că societățile nu aveau obligații fiscale și bugetare către bugetul de stat.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 4.000.000 de lei, a mai punctat sursa citată. 

 
Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj şi a poliţiştilor din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Braşov.


Citește și:

Bărbat arestat preventiv pentru trafic droguri de risc. Ce s-a găsit în urma perchezițiilor (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii