Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe aici nu se trece Angajaţii de la Inspectoratul de Construcţii, ţinuţi în faţa Primăriei Constanţa

ro

29 Mar, 2012 01:28 2466 Marime text

cap_6_2.jpgO echipă de inspectori din cadrul Inspectoratului de Construcţii s-a plâns oamenilor legii că lucrătorii au întâmpinat probleme în încercarea lor de a intra în sediul Primăriei Constanţa.

Conform unor surse din cadrul instituţiei, inspectorii au intenţionat să verifice legalitatea unor Autorizaţii de Construire. Văzând că nu pot să facă nimic, angajaţii ISC au apelat şi la Serviciul de Urgenţă 112, la faţa locului fiind trimişi lucrători de poliţie de la Secţia 3.Contactaţi telefonic, oficialii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa ne-au declarat că, ieri, în jurul orei 13.00, angajaţii Inspectoratului de Construcţii s-au deplasat la Primăria Constanţa, însă nu au fost lăsaţi să intre în sediu. Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat starea de fapt, identificându-i pe agenţii de pază din primărie.

primarie_-_sediu_Inspectoratul_teritorial_in_constructii.jpg

„Inspectorii au fost lăsaţi să intre în Primărie", este de părere Lucian Giurcă, şeful Direcţiei Judeţene de Pază şi ai agenţilor de la Primărie. Dacă ar fi să ne luăm după Giurcă, inspectorii au fost trataţi ca orice alt cetăţean (sau poate chiar mai rău: „Există o hotărâre afişată la intrare, care spune că nu poate intra oricine în primărie să se plimbe cum vrea, să intre în birouri. Persoana căutată trebuie anunţată mai întâi. Probabil că persoana căutată era ocupată". Totuşi, şeful Direcţiei Judeţene de Pază nu ne-a făcut să înţelegem de ce reprezentanţii unei instituţii a statului au fost ţinuţi la uşă, mai ales că veniseră în control la primărie. În orice caz, Giurcă nu crede că cetăţenii de rând ar trebui ţinuţi la uşă, fiind plătitori de taxe. Inspectorii nu sunt, probabil, din punctul său de vedere. Potrivit legii, Inspectoratul de Stat în Construcţii ar putea să amendeze municipalitatea pentru „fuga" din calea controlului.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii