Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, fără control judiciar Procurorii Anticorupţie, nemulţumiţi. Judecătorul Tudoran amână dosarul (rechizitorii)

ro

20 Jun, 2014 00:00 1730 Marime text
Contestaţia formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie împotriva ridicării controlului judiciar luat faţă de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) Nicuşor Daniel Constantinescu a fost amânată pentru data de 30 iunie. Decizia a fost luată, ieri, de judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, învestit cu soluţionarea contestaţiei mai sus precizate.

Amintim că, miercuri, judecătoarea Daniela Panioglu, din Curtea de Apel Bucureşti, a respins contestaţia formulată de preşedintele CJC împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, din data de 4 iunie, instanţă care a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luat faţă de Nicuşor Constantinescu. Conform minutei judecătoreşti, tot pe data de 4 iunie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea şefului CJC de revocare a măsurii controlului judiciar. Cu toate acestea, preşedintelui CJC i s-a încuviinţat să părăsească teritoriul României în perioada 6 - 11 iunie, pentru a se deplasa la unitatea medicală Johns Hopkins, SUA. De menţionat că şeful CJC a precizat pentru postul de televiziune B1 TV că mai trebuie să stea în America peste două luni. „În SUA nu există internare cu lunile. După ce evoluţia post operatorie se va îmbunătăţi, radioterapia durează 6 - 8 săptămâni. Dar de ce m-au trimis în lipsă în instanţă în două dosare? În care nu au adăugat nimic faţă de aberaţiile din primăvară?!“, a declarat preşedintele CJC, pentru B1 TV. De menţionat că declaraţia preşedintelui CJC a venit după ce procurorii Anticorupţie au anunţat că vor cere, în instanţă, arestarea sa, pentru că nu s-a întors în ţară în termenul impus de organele judiciare.

Pe data de 25 aprilie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.  

Pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată şi de procurorii DNA din Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa.
 
Citeşte rechizitoriul aici

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii