Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mobilizare de forțe pentru a interveni în cazul autocarului răsturnat în zona comunei Istria

ro

08 Jan, 2016 00:00 2909 Marime text


Un autocar cu 15 persoane la bord a căzut în șanț, ieri dimineață din cauza condițiilor meteo și carosabile nefavorabile. Incidentul a avut loc în zona comunei Istria, județul Constața. Șoferul a fost cel care a sunat la serviciul de urgență.
 
Poliţiştii Sectiei 5 Rurală Cogealac au fost sesizați prin SNUAU 112 în jurul orei 05.43, cu privire la faptul că un microbuz a fost scos de pe partea carosabilă în apropierea intersecției DJ 226 cu DJ 226 A, pe raza comunei Istria, în dreptul localității Nuntași.
 
Deplasându-se la fața locului, poliţiştii au constatat că un autobuz ce aparține unei societăți, ce efectua o cursă regulată de transport persoane pe ruta Mihai Viteazu – Constanța, în jurul orelor 05.30, venind din sensul Mihai Viteazu – Constanța, după ce a trecut de intersecția DJ 226 cu DJ 226 A, ajuns în dreptul unui podeț construit peste pârâul ce traverseaza DJ 226, din cauza ceții, ploii torențiale și a condițiilor de vizibilitate foarte reduse, s-a produs acvaplanarea autobuzului, acesta părăsind partea carosabilă și intrand în pârâu.
 
În autobuz se aflau 14 pasageri, care au părăsit imediat vehiculul, fără a exista victime, persoanele fiind preluate de către un alt autobuz al firmei de transport.
 
Potrivit reprezentanților Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, aceștia au fost anunţati, în jurul orei 5.38, prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, despre un accident rutier produs pe DJ 226, între localităţile Nuntaşi şi Istria, judeţul Constanţa, unde un autocar de linie a părăsit partea carosabilă, oprindu-se cu roţile din faţă într-un canal în care apa avea aproximativ 50 cm.
 
Pentru evaluarea situaţiei, la faţa locului s-au deplasat  peste 26 de pompieri cu trei autospeciale de intervenţie, o descarcerarea grea, o barcă, o Autospecială Transport Personal şi Victime Multiple şi două ambulanţe SMURD, sub stricta coordonare a locotenent colonelului Petrov Daniel, împuternicit inspector şef.
 
Potrivit informaţiilor primite de la şofer, în autocar se aflau 15 pasageri, care s-au autoevacuat în siguranţă, până la ajungerea forţelor de intervenţie. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, acestea fiind transportate de către reprezentanţii primăriei la locuinţele lor.
 
Pompierii, împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale şi Drumurilor Judeţene au intervenit pentru repunerea autocarului pe partea carosabilă.
 
 
Sursa foto: ISU Dobrogea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii