Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mâine, un nou termen Află ce record se doboară anul acesta în celebrul dosar al „Retrocedărilor"

ro

15 Oct, 2012 01:00 1783 Marime text
retrocedari_-_curtea_de_apel_bucuresti.jpgCurtea de Apel din capitală va redeschide mâine dosarul denumit generic „Retrocedările". În această cauză au fost trimişi în judecată aproape 40 de inculpaţi în legătură cu restituirea şi atribuirea „nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

După cum arătam şi în ediţiile trecute, printre inculpaţi se numără Radu Ştefan Mazăre - edilul municipiului Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu - preşedintele Consiliului Judeţean, oameni de afaceri, dar şi alţi funcţionari publici. Conform Portalului instanţelor de judecată, dosarul mai sus precizat a fost deschis anul acesta de zece ori (aici fiind inclus şi termenul de mâine), în 2010 tot de zece ori, în 2009 de nouă ori, iar în 2008 de două ori.

 retrocedari_-_Radu_Mazare.jpg

Asta în condiţiile în care cauza penală a fost înregistrată la Curtea de Apel Bucureşti la data de 28 octombrie 2008. În contextul celor mai sus precizate, este de aşteptat ca anul acesta cauza penală a celor aproape 40 de inculpaţi să înregistreze un record privitor la numărul termenelor de judecată. Rămâne de văzut dacă edilul municipiului Constanţa se va afla şi mâine la Curtea de Apel Bucureşti, „din respect pentru instanţă", cum de altfel a declarat aproape de jumătatea lunii trecute. Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că în dosar s-ar fi cauzat „un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa)".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii