Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La un pas de strămutare Dosarul morţii Larei Şaban, în atenţia Curţii Supreme de Justiţie

ro

18 Oct, 2012 01:00 1424 Marime text
Saban_-_Lara_Saban.jpgDosarul în care Gilberto Ghiunal Şaban şi George Davidescu sunt judecaţi pentru uciderea Larei Şaban, sora primului menţionat, ar putea pleca de la Tribunalul Constanţa. Şi asta după ce pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României a fost înregistrat un dosar de strămutare. Potrivit datelor oficiale, cel care cere mutarea cauzei penale este chiar Gilberto Ghiunal Şaban.

Concret, pe data de 16 octombrie, pe rolul Curţii Supreme de Justiţie a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 6578/1/2012, cu obiect „strămutare". Portalul instanţelor de judecată informează că petentul este Gilberto Ghiunal Şaban, iar primul termen a fost stabilit pentru data de 8 noiembrie. De menţionat că judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României vor putea să respingă, dar să şi aprobe cererea lui Şaban.

Dacă instanţa din capitală va admite strămutarea, dosarul ar putea ajunge la o altă instanţă egală în grad (precum Tribunalul Constanţa), din raza unei curţi de apel învecinate. Ieri, magistraţii din cadrul Tribunalului Constanţa au avut în atenţie dosarul în care Gilberto Ghiunal Şaban şi George Davidescu sunt judecaţi pentru uciderea Larei Şaban. După cum arătam şi în ediţiile trecute, procesul s-a aflat în atenţia a trei magistraţi, însă niciunul nu a apucat să demareze judecata propriu-zisă. În primă fază, dosarul a fost repartizat completului de judecată prezidat de Iulia Cezara Suciu. Apoi, uciderea Larei a ajuns în vizorul Completului F 3, prezidat de Cristian Deliorga. Ultimul judecător în atenţia căruia a ajuns dosarul cauzei este Ciprian Coadă, fost vicepreşedinte al Tribunalului Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii