Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:59 24 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii din Constanţa vor decide soarta uneia dintre cele mai mediatizate crime din România

ro

28 Feb, 2017 00:00 1368 Marime text
Judecătorii din Curtea de Apel Constanţa vor decide, pe data de 16 martie, soarta uneia dintre cele mai mediatizate crime din România. Dosarul a fost instrumentat de Andrei Bodean, actual procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Constanţa, pe când era procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, şi este bazat pe moartea Larei Şaban.
 
În prezenta cauză, Gilberto Ghiunal Şaban, fratele femeii, a fost condamnat alături de George Davidescu (fost jandarm) la închisoare pe viaţă.
 
La jumătatea lunii viitoare, Curtea de Apel Constanţa va analiza cererea de rejudecare a cauzei, solicitarea fiind formulată de Gilberto Ghiunal Şaban. Oricare va fi decizia Curţii de Apel Constanţa, aceasta va fi definitivă.
 
În rechizitoriul dosarului se arată că, la data de 3 mai 2012, în jurul orei 17.30, Ghiunal Gilberto Şaban şi George Davidescu ar fi ucis-o pe Lara Şaban, sora primului menţionat, „cu scopul de a o deposeda de o sumă mare de bani (aproximativ 80.000 de euro), aflată în posesia ei, după care au ascuns cadavrul victimei“.
 
Trupul Larei Şaban a fost găsit într-o lizieră situată între localităţile Lumina şi Năvodari. Ghiunal Gilberto Şaban şi George Davidescu au susţinut că sunt nevinovaţi şi ar fi fost ameninţaţi de doi turci să cureţe apartamentul în care a avut loc crima. Ulterior, Şaban şi Davidescu ar fi transportat trupul fetei aproape de Năvodari, unde şi-ar fi făcut apariţia alte trei persoane, cu o dubă neagră, care le-ar fi pus în vedere inculpaţilor să nu sufle o vorbă despre cele întâmplate, altfel, familiile lor vor avea de suferit. Pe data de 29 mai 2012, poliţiştii au găsit trupul tinerei într-o lizieră situată între localităţile Lumina şi Năvodari.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii