Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:02 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Una dintre cele mai mediatizate crime din România, azi la Tribunalul Constanţa. Iată decizia definitivă

ro

16 Dec, 2016 12:34 2107 Marime text
Judecătorii din cadrul Tribunalului Constanţa au luat azi o hotărâre definitivă în dosarul privind una dintre cele mai mediatizate crime din România!
 
Este vorba despre cazul privind moartea Larei Şaban, unde Gilberto Ghiunal Şaban, fratele femeii, a depus o cerere de revizuire a dosarului mai sus precizat.
 
Azi, Emilia Ganera, judecător al Tribunalului Constanţa, a respins cerere formulată de Gilberto Ghiunal Şaban.
 
Amintim că, în prezenta cauză, Gilberto Ghiunal Şaban a fost condamnat alături de George Davidescu (fost jandarm) la închisoare pe viaţă.
 
Davidescu şi Şaban au fost deferiţi Justiţiei, la jumătatea lunii septembrie 2012, de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pe când lucra la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Pe data de 18 aprilie 2013, Tribunalul Constanţa i-a condamnat pe cei doi la închisoare pe viaţă.
 
Conform magistratului, la data de 3 mai 2012, în jurul orei 17.30, Ghiunal Gilberto Şaban şi George Davidescu ar fi ucis-o pe Lara Şaban, sora primului menţionat, „cu scopul de a o deposeda de o sumă mare de bani (aproximativ 80.000 de euro), aflată în posesia ei, după care au ascuns cadavrul victimei“. Trupul Larei Şaban a fost găsit într-o lizieră situată între localităţile Lumina şi Năvodari. Ghiunal Gilberto Şaban şi George Davidescu au susţinut că sunt nevinovaţi şi ar fi fost ameninţaţi de doi turci să cureţe apartamentul în care a avut loc crima. Ulterior, Şaban şi Davidescu ar fi transportat trupul fetei aproape de Năvodari, unde şi-ar fi făcut apariţia alte trei persoane, cu o dubă neagră, care le-ar fi pus în vedere inculpaţilor să nu sufle o vorbă despre cele întâmplate, altfel, familiile lor vor avea de suferit. Pe data de 29 mai 2012, poliţiştii au găsit trupul tinerei într-o lizieră situată între localităţile Lumina şi Năvodari.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii