Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prestige Hotel & Resort SRL, controlată de Gilberto Bivona, fost administrator al Cazinoului din Mamaia, vizată de o cerere de insolvență

ro

13 Jul, 2022 00:00 2208 Marime text

 
  • Obiectiv turistic important al stațiunii Mamaia, Cazinoul din stațiune nu a fost însă în centrul atenției în Dosarul Retrocedărilor, mega-ancheta DNA care a dus la condamnarea definitivă a fostului primar Radu Mazăre și a altor persoane, în legătură cu retrocedarea mai multor terenuri în Constanța și Mamia.  
 
Societatea comercială Prestige Hotel & Resort SRL, cu sediul în Constanța, controlată de italianul Gilberto Bivona, fost administrator al Cazinoului din Mamaia (2010), este vizată de o cerere de intrare în insolvență! Solicitarea în cauză a fost depusă la Tribunalul Constanța de SC Agrement Sea SRL, cu sediul în Brașov.
 
Cererea Agrement Sea SRL în contradictoriu cu Prestige Hotel & Resort SRL s-a concretizat în dosarul cu numărul unic 4816/118/2022
 
Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 12 iulie 2022, SC Agrement Sea SRL a fost fondată în 2016, se ocupă de activităţi de închiriere şi leasing cu bunuri recreaţionale şi echipament sportiv și este controlată de Cornel Marian Boeru, cu 95 % din capitalul social și de SC Comidor Trust SRL, cu 5 % din capital.
 
Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1.791.642 de lei, a avut cheltuieli de 1.522.622 și un profit de  311.218 de lei. Toate acestea cu doar trei angajați.
 
Agrement Sea SRL mai apare în Agrement Tractor SRL și în SC Login CC SRL, Ambele din Brașov.
 
Cornel Marian Boeru mai apare în alte șase firme, tot din Brașov, respectiv: Medici Horeca SRL, Agrement Tractor SRL, Comidor Trust SRL, Bistro Eliza SRL și Tractor Proiect Construct SA.
 
Comidor Trust SRL, acționat minoritar în Agrement Sea SRL, are sediul social în Brașov, se ocupă de „activităţi de închiriere şi leasing cu bunuri recreaţionale şi echipament sportiv“, și este controlată de Cornel Marian  Boeru. Anul trecut, cu nouă salariați, Comidor Trust SRL a derulat afaceri în valoare de 2.780.541 de lei, a avut cheltuieli în valoare de 2.254.513 lei și un profit de 511.475 de lei.
 
Contactați telefonic, oficialii Agrement Sea SRL nu au dorit să ofere declarații cu privire la dosarul 4816/118/2022.
 
Prestige Hotel & Resort SRL, controlată de italianul Gilberto Bivona, a fost fondată în 2007, are sediul social în Constanța, pe strada Ștefan cel Mare, se ocupă de alte servicii de cazare și este administrată de Victor Stanciu.
 
Cu doar un salariat, Prestige Hotel & Resort SRL a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 324.512  lei, a înregistrat cheltuieli de 842.046 lei, iar profitul a fost de pe minus 474.226 lei.
 
Potrivit Confidas.ro, italianul Gilberto Bivona apare în G B Future Associates SRL și în Prestige Hotel Resort SRL, ambele din Constanța, și a figurat în alte cinci firme în prezent radiate: Project Investments SRL, Wynn Resort SRL, Svs Romania SRL, Sapori Ditalia 2000 GB SRL și în Alva Costruzioni SRL.
 
Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la Prestige Hotel & Resort SRL cu privire la dosarul 4816/118/2022, însă demersul nostru nu a fost posibil. În cazul în care oficialii Prestige Hotel & Resort SRL vor dori totuși să ne trimită un punct de vedere acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.
 
Agrement Sea SRL, chiriaș la Flora
 
Anul acesta, Agrement Sea SRL a solicitat achitarea de către societatea Xenoti SRL - în reorganizare, ce deține Hotelul Flora, a sumei de 282.245,68 lei.
 
Xenoti SRL îi are ca asociați pe Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Radu Mazare, fostul primar al municipiului Constanța, Gabriel Sorin Strutinsky și Mihail Gheorghe Cârciog
 
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 8671 din 19 mai 2022, Artemis Legal Insolvency SPRL cu sediul în București, în calitate de administrator judiciar al Xenoti SRL, a constatat că cererea de plata formulata de Agrement SEA SRL este neîntemeiată și nejustificată, cererea de plată fiind respinsă.
 
Agrement Sea SRL a motivat existenta acestei presupuse creanțe prin raportare la așa zise lucrări de reparații pe care aceasta societate le-ar fi executat în incinta Hotelului Flora.
 
Detaliat, ca urmare a aprobării de către creditori la data de 08.06.2021 a clauzelor contractuale aferente măsurii de închiriere a Complexului Hotelier Flora, între Xenoti SRL (în calitate de proprietar) și Agrement Sea SRL (chiriaș) a intervenit contractul de închiriere nr. 230 încheiat la data de 15.06.2021, avizat sub nr. 22793/15.06.2021 de administratorul judiciar.
 
În contract au fost prevăzute clauze specifice cu privire la condițiile bine determinate în care intervenea predarea spațiului închiriat către chiriaș în vederea operării de către acesta.
 
Potrivit BPI, „având în vedere neîndeplinirea obligațiilor asumate prin contract de către chiriaș predarea spațiului închiriat către Agrement Sea SRL nu a intervenit raportat la faptul că, desi a fost notificat în mai multe rânduri, acesta nu a înțeles să respecte clauzele contractului asumat“.
 
Conform sursei citate, „mandatarul administratorului special împreună cu administratorul judiciar au întreprins demersuri pentru implementarea măsurii închirierii solicitând în mai multe rânduri chiriașului să își îndeplinească obligațiile asumate prin contract“.
 
„Din motive culpabile chiriașului spațiul nu a fost predat către Agrement Sea SRL. Administratorul judiciar a expus situația și a prezentat motivele pentru care desi intervenise contractul de închiriere, raportat la neîndeplinirea obligațiilor asumate de către chiriaș, debitorul Xenoti SRL - în reorganizare a fost nevoit să procedeze la deschiderea sezonului estival în regim propriu, în baza contractelor încheiate cu tour operatorii. Agrement Sea SRL nu și-a îndeplinit obligațiile asumate prin contract și care ar fi avut că finalitate predarea spațiului închiriat și nu dovedește cu documente concrete, proiect avizat, grafice de lucrări, situații de lucrări că ar fi efectuat cheltuielile pe care le invoca pentru debitorul Xenoti SRL - în  eorganizare. respectiv nu justifica cu înscrisuri că sumele menționate în tabel ar fi fost achitate în integralitate pentru și în vederea desfășurării activității sale în spațiul închiriat. În condițiile în care Agrement Sea SRL nu și-a respectat obligațiile contractuale nu poate pretinde de la Xenoti SRL - în reorganizare suma de 282.245,68 lei“, potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 8671 din 19 mai 2022.
 
Xenoti SRL (înfiinţată în decembrie 1994) se află în reorganizare judiciară.
 
Dosarul se află la Tribunalul Constanța, noul termen a fost stabilit pentru data de 10 octombrie 2022.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Unde-s subevaluarile de alta data?!
Cum a ajuns Cazinoul din Mamaia la Sorina Hortolomei si Gica Slabu

 
Pentru ce s-a judecat Mehmetoglu SRL cu Primarul Municipiului Constanţa. Ce voiau să construiască afaceriştii şi de ce n-au fost lăsaţi
 
         
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii