Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interdicţiile bucureşteanului Mija, arestat în dosarul „Bani pentru şefi din CJC"

ro

23 Apr, 2012 00:00 2071 Marime text

Mija_-_Eugeniu_Mija.jpgDupă câteva săptămâni bune petrecute în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din Poliţia Judeţului Constanţa, Eugeniu Mija, din Bucureşti, unul dintre inculpaţii dosarului „Bani pentru şefi din CJC", s-a întors acasă.

Deşi i s-a admis cererea de liberare provizorie, bărbatul a fost obligat de magistraţii Curţii de Apel Constanţa să respecte mai multe reguli. Una dintre ele face referire la interzicerea comunicării cu Realini Lupşa, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social-democratului Miron Mitrea, fost şef al Transporturilor, dar şi cu Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor şi preşedintele Casei Româno - Chineze.

Aceiaşi judecători ai Curţii de Apel Constanţa au mai decis ca Mija, pe timpul liberării provizorii sub control judiciar, să nu depăşească limita teritorială a municipiului Bucureşti, decât cu încuviinţarea instanţei, să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat şi să se prezinte la organul de poliţie în a cărui rază teritorială locuieşte - Poliţia Bucureşti, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Mai mult decât atât, Eugeniu Mija nu are voie să îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme, să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi din cauză şi de martorii menţionaţi în rechizitoriu, şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect. În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, faţă de Eugeniu Mija se va lua măsura arestării preventive. Ceilalţi doi inculpaţi din acest dosar sunt Realini Lupşa, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, şi Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor şi preşedintele Casei Româno - Chineze.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii