Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Un arestat preventiv, confirmat cu COVID-19, mutat la Penitenciarul-Spital București-Jilava

ro

24 Jul, 2020 19:32 1598 Marime text
 
  • Pacientul va beneficia de conduita terapeutică stabilită în colaborare cu structurile din subordinea Ministerului Sănătății.
Administrația Națională a Penitenciarelor informează că azi, la Penitenciarul-Spital București-Jilava, a fost transferată temporar, în vederea continuării tratamentului, o persoană aflată în stare de arest preventiv în cursul urmăririi penale, custodiată de un Centru de Reținere și Arestare Preventivă, confirmată COVID-19 de rețeaua sanitară publică şi tratată, până la data prezentei, într-un spital public de suport.
 
Având în vedere recomandarea rețelei sanitare publice de continuare a protocolului clinic în penitenciar-spital, acest caz a fost preluat de personalul specializat al Penitenciarului-Spital București-Jilava.
 
Pacientul va beneficia de conduita terapeutică stabilită în colaborare cu structurile din subordinea Ministerului Sănătății, unitatea penitenciar-spital, în cadrul căreia există o secție de boli infecțioase, fiind prevăzută în planurile de măsuri ale Administrației Naționale a Penitenciarelor ca unitate suport pentru gestionarea formelor medii și ușoare de infectare cu noul coronavirus.
 
Amintim că, în prezent, nu există situații în care, la nivel de sistem, în urma testelor dispuse de Direcțiile de Sănătate Publică competente, să fie identificate persoane private de libertate infectate cu virusul SARS-CoV-2.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii