Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Bărbat aflat în arest preventiv într-un dosar de trafic de droguri, suspectat că a coordonat din închisoare activitatea altor traficanţi

ro

09 Aug, 2023 20:00 1202 Marime text
foto: Unsplash Un bărbat aflat în arest preventiv, într-un Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă, fiind trimis în judecată pentru trafic de droguri, este cercetat penal într-un nou dosar pentru aceeaşi infracţiune.

Este acuzat că, folosind un telefon introdus ilegal în arest, a coordonat activitatea altor patru traficanţi aflaţi în libertate şi care distribuiau droguri unor consumatori din judeţul Maramureş.

Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de DIICOT:

Urmarea a comunicatului din data de 08.08.2023, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 09.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș, cu propunerea de arestare preventivă a unui inculpat pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. 

Inculpatul este arestat preventiv într-o altă cauză penală, în care s-a dispus trimiterea sa în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu substanțe psihoactive, trafic de droguri de risc și de mare risc și conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de o persoană căreia exercitarea dreptului de conducere i-a fost suspendată.

S-a reținut, că deși era încarcerat într-un Centru de Reținere și Arestare Preventivă i-a contactat telefonic (prin intermediul unui terminal mobil introdus ilegal) pe ceilalți inculpați implicându-se în activitatea de achiziționare și comercializare a drogurilor de mare risc.

În sarcina inculpatului s-a reținut astfel și săvârsirea infracțiunii de introducere, în mod ilicit, de telefoane mobile într-un penitenciar sau centru de reţinere şi arestare preventivă.

În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș a dispus arestarea preventivă a inculpatului.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș și au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipale din Baia Mare, al luptătorilor și criminaliștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Citește și:

 Știri Constanța azi. Activități de prevenire a consumului de droguri și a faptelor comise cu violență desfășurate de polițiștii (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii