Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:03 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două persoane aflate în stare de arest preventiv în cursul urmăririi penale, confirmate COVID-19 de rețeaua sanitară publică, la Penitenciarul-Spital București-Jilava

ro

12 Jun, 2020 14:16 598 Marime text
  • Două persoane aflate în stare de arest preventiv în cursul urmăririi penale, confirmate COVID-19 de rețeaua sanitară publică, la Penitenciarul-Spital București-Jilava
  • Saloanele amenajate dispun de aparatura necesară gestionării unor cazuri ușoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2
În seara zilei de joi, 11.06.2020, la Penitenciarul-Spital București-Jilava au fost transferate temporar, dintr-un Centru de Reținere și Arestare Preventivă, în vederea internării, două persoane aflate în stare de arest preventiv în cursul urmăririi penale, confirmate COVID-19 de rețeaua sanitară publică.

Având în vedere recomandarea rețelei sanitare publice de urmare a protocolului clinic în penitenciar-spital, aceste cazuri vor fi gestionate de personalul specializat al Penitenciarului-Spital București-Jilava.

Amintim că unitatea penitenciarspital, în cadrul căreia există o secție de boli infecțioase, a fost prevăzută în planurile de măsuri elaborate la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor ca unitate suport în cazul persoanelor private de libertate care pot intra sub incidența acestui context epidemiologic. În cadrul secției amenajate pentru pacienții confirmați COVID-19, au fost stabilite circuite funcționale pentru delimitarea zonelor contaminate de cele aseptice, precum și spații pentru decontaminare și echipare/dezechipare.

Saloanele amenajate dispun de aparatura necesară gestionării unor cazuri ușoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, menționăm că același Centru de Reținere și Arestare Preventivă a transferat, în intervalul 08-09.06.2020, în baza unor mandate de arestare preventivă, trei persoane către unități subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor (două persoane la Centrul de Detenție Craiova și o persoană la Penitenciarul de Femei Ploiești-Târgșorul Nou). În considerarea măsurilor de prevenție pe care unitățile penitenciare le aplică în actualul context epidemiologic, acestea au fost izolate încă de la depunere, iar procedurile și activitățile specifice se realizează cu respectarea normelor de distanțare socială și de port al echipamentului de protecție.

Pentru prevenirea oricărui risc, administrațiile celor două locuri de deținere au procedat la informarea Direcțiilor de Sănătate Publică competente, cele trei persoane urmând a fi testate pentru SARS-CoV-2, în cursul acestei zile. Conduita terapeutică în toate cazurile care intră sub incidența prezentei situații epidemiologice se asigură în colaborare cu rețeaua sanitară publică.

Ti-a placut articolul?

Comentarii