Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Însărcinaţi în ziua numirii în fruntea IPJ Comisarii-şefi Burlacu şi Manea trebuie să cureţe după Dumitru Catană (galerie foto)

ro

09 Jul, 2011 00:00 3247 Marime text

4_IPJ.jpgInspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa are o nouă conducere. De ieri, comisarul-şef Valentin Burlacu este inspectorul şef al IPJ Constanţa şi îi va avea ca adjuncţi pe comisarii-şefi Adrian Rapotan şi pe Camil Manea, fostul comandant al Serviciului Judeţean Constanţa al Direcţiei Generale Anticorupţie.

 La eveniment a participat şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, dar şi prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Iorga Palaz. Şeful Poliţiei Române a declarat că Valentin Burlacu şi Camil Manea vor trebui să rezolve problemele lăsate în urmă de fostul şef al IPJ Constanţa, comisarul-şef Dumitru Catană. Chestorul Liviu Popa nu a avut cuvinte de laudă nici pentru comisarul-şef Dorin Colidiuc, fostul adjunct al inspectoratului.

  „Sper că lucrurile vor intra într-o normalitate aşteptată la Constanţa, odată cu numirea noii echipe la conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Misiunea lor (n.r. a comisarilor-şefi Burlacu, Manea şi Rapotan) va fi să găsească soluţii pentru creşterea gradului de siguranţă, pentru îmbunătăţirea mediului de lucru şi de intrare într-o stare de normalitate. (...) Mult succes întregii echipe de la Constanţa", a mai adăugat şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române. Fericit că se întoarce „acasă", Valentin Burlacu a declarat că, pentru el, este o onoare să revină la unitatea ce l-a consacrat ca ofiţer de poliţie. „Provocarea este cu atât mai mare pentru noi. Este o onoare să mă întorc la Constanţa şi să lucrez cu nume sonore ale Poliţiei, iar aici mă refer la comisar-şef Adrian Rapotan şi ţin să-i mulţumesc şi colegului meu, comisarul-şef Camil Manea. De altfel, calitatea colectivului IPJ Constanţa a fost unul dintre argumentele puternice pentru a reveni la Constanţa". La rândul său, Camil Manea a declarat că doreşte să redea prestigiul poliţiştilor. „Îmi doresc ca, împreună cu cei doi comisari-şefi, Burlacu şi Rapotan, să reuşim să redăm prestigiul poliţistului, iar poliţiştii să fie bucuroşi că sunt poliţişti, iar cetăţenii să fie bucuroşi că au poliţişti lângă ei", a mai spus Manea. În ceea ce-l priveşte pe fostul comandant al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comisarul-şef Dumitru Catană, şeful IGPR nu a avut cuvinte la laudă. „Nu era normal ca inspector şef al IPJ Constanţa să fie un om care nu a mai fost poliţist o singură zi înainte de a deveni şef. La momentul la care comanda IPJ Constanţa aparţinea comisarului-şef Dumitru Catană, s-a manifestat fenomenul bisericuţelor în inspectorat. Sper ca actuala conducere să stea mai mult de cinci ani, în condiţiile în care a fost o perioadă care nu a fost gestionată foarte bine de inspectorul şef Catană", a mai menţionat chestorul Liviu Popa. Nici comisarul-şef Dorin Colidic, fostul inspector şef adjunct al IPJ, nu a scăpat nemuştruluit. „Cât sunt eu aici, comisarul-şef Colidiuc nu se mai întoarce la comanda IPJ Constanţa", a mai „tunat" Popa, potrivit căruia 33 de poliţişti vor pleca din IPJ Constanţa în urma restructurărilor, dar există posibilitatea să se şi pensioneze alţii dintre ei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anton 09 Jul, 2011 17:03 Da, dl sef de IGP se substituie si instantelor si Parlamentului si guvernului - Cât sunt eu aici, comisarul-şef Colidiuc nu se mai întoarce la comanda IPJ Constanţa...intrebarea este - cat este el unde??? ca nu-l vedem pe nicaieri...