Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Oficial de la ISU Incendiu în această noapte în Medgidia. A luat foc Piaţa Centrală. Flăcări, fum, şi panică în zonă. Poliţia anchetează cazul (galerie foto + video)

ro

18 Sep, 2018 04:46 9564 Marime text
Puţin după ora 01.00 la ISU Dobrogea Constanţa s-a dat alarma: arde Piaţa Centrală din Medgidia.

Potrivit primelor informaţii ale martorilor era vorba despre o tarabă şi acoperişul pieţei care, din cauze necunoscute, au luat foc.

Numai că la sosirea militarilor de la Detaşamentul Medgidia focul se extinsese şi la alte tarabe, iar acoperişul era, într-adevăr, cuprins de flăcări.

Zeci de oameni din zonă au ieşit panicaţi în stradă din cauza flăcărilor care luminau piaţa, dar şi a fumului dens.

Unii să vadă ce se întâmplă iar alţii pentru a încerca să îşi salveze bunurile.

La locul evenimentului au sosit şi echipaje ale Poliţiei care au demarat, împreună cu pompierii, o anchetă, pentru a stabili dacă focul a fost pus intenţionat sau a fost doar un accident.

UPDATE. Oficial de la ISU Dobrogea: 
In urma unui apel la Serviciul Unic de Urgenta 112, Detasamentul de Pompieri Medgidia a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs in incinta Pietei agroalimentare din centrul Municipiului Medgidia.

La interventie s-au deplasat doua autospeciale de lucru cu apa si spuma, iar la sosirea la fata locului s-a constatat ca incendiul se manifesta violent prin ardere generalizata, cu posibilitatea extinderii la magazinele invecinate situate la aprox. 4 metri de locul focarului.

Dupa efectuarea recunoasterii s-a intervenit pe doua sectoare de interventie atat pentru localizarea si lichidarea incendiului cat si pentru protectia bunurilor si magazinelor invecinate.

La incendiu a fost afectat acoperisul din policarbonat al pietei agroalimentare pe o suprafata de cca 180 mp, care, sub actiunea temperaturilor ridicate s-a topit, alimentand astfel si mai mult incendiul.

In incendiu au ars sau au fost afectate:

- acoperisul din policarbonat;
- 12 tarabe comerciale;
- 2 stelaje din lemn;
- 3 case de marcat;
- 4 cantare electronice;
- ambalaje (navete din plastic).
- cantitatea de 1000 kg legume/fructe;

Cauza probabila stabilita a fost un scurtcircuit electric produs de mijloacele electrice improvizate care asigurau iluminatul nocturn al pietei.

Interventia a fost ingreunata din cauza intarzierii deconectarii sursei de alimentare cu energie electrice a obiectivului.
 
Sursa foto: Capturi Facebook Alpha Media

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii