Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:08 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Haine de firmă „fake” în Constanța. Polițiștii au întocmit șapte dosare penale

ro

04 Mar, 2022 18:59 1516 Marime text
Haine de firmă fake. Sursa foto cu rol ilustrativ: Pixabay
  • Acțiune a polițiștilor de investigare a criminalității economice în Constanța.
 
La data de 3 martie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au continuat activitățile pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală.
 
Astfel, au fost verificate 7 societăți comerciale din municipiul Constanța, iar la punctele de lucru ale acestora au fost găsite 24 de seturi cu jocuri și jucării, 31 de accesorii pentru telefonul mobil, dar și articole și accesorii vestimentare, bunuri purtând însemnul unor mărci identice sau similare cu mărcile înregistrate, în valoare de aproximativ 5.000 de lei.
 
De asemenea, a fost aplicată o sancțiune contravențională, prevăzută cu amendă în valoare de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind confiscată suma de 359 de lei.
 
În urma activităților desfășurate, polițiștii au întocmit 7 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulație de mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, potrivit Legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.


Foto Pixabay
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii